Het verloop van de lensimplantatie

De behandeling

Bij een lensimplantatie wordt onder plaatselijke verdoving een kleine opening gemaakt in het oog en wordt uw eigen ooglens vervangen door een permanenten kunstlens. Deze lens hoeft niet na een bepaalde tijd te worden vervangen.

De ingreep duurt een half uur en u heeft geen napijn. Bij implantlenzen wordt eerst één oog behandeld, het tweede oog volgt binnen enkele weken. Uw oog wordt met druppels verdoofd. Na ongeveer een kwartier is het oog volledig verdoofd en wordt door de oogarts een kleine incisie (sneetje) in het hoornvlies gemaakt. Door dit sneetje wordt uw eigen ooglens verwijderd en later de kunstlens in het oog geplaatst. Soms wordt de incisie gehecht. De hechtingen kunnen later worden verwijderd. Het behandelde oog wordt in de kliniek afgeplakt, u mag de plakker de volgende ochtend verwijderen.

Wanneer is het resultaat van lensimplantatie bereikt?

Binnen enkele weken is het beoogde resultaat van de lensimplantatie bereikt, in de tussentijd kan men doorgaans als normaal functioneren. Bij Premium lenzen moet vaak gewenning optreden, soms moet u ook oefeningen doen om uw hersenen te laten wennen aan het nieuwe zicht. Een positieve attitude en het bewustzijn dat uw zicht zal verbeteren, zullen u helpen u sneller aan te passen.

Omdat er maar één oog per sessie behandeld wordt, hebt u na de operatie van uw eerste oog tijdelijk onbalans tussen beide ogen. Houdt er rekening mee bij het plannen van uw agenda.