Certificeringen

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit. Maar u wilt natuurlijk ook van een onafhankelijke partij horen dat wij ons werk goed doen. Daarom heeft onze kliniek allerlei certificeringen die onze kwaliteit aantonen. Sterker nog, wij zijn de enige kliniek voor refractiechirurgie die zowel ISO 9001:2008, ZKN, KIWA en TÜV gecertificeerd is. Deze certificeringen zijn lang niet allemaal verplicht. Toch vinden wij het ontzettend belangrijk om continu getoetst te worden. Daarom voldoen wij altijd aan de laatste en hoogst mogelijke kwaliteitseisen.


De volgende instanties zijn overtuigd van onze kwaliteit:

 ZKN-keurmerk - Zelfstandige Klinieken Nederland heeft strenge kwaliteitseisen opgesteld
 KIWA - toetst of Eyescan aan de strenge eisen van ZKN voldoet
 ISO 9001:2008 - stelt eisen voor het kwaliteitsmanagementsysteem binnen onze kliniek
 TÜV - adviseert en inspecteert de veiligheid van onze elektrische installaties
 BIG - stelt regels op voor zorgverlening door beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg
 NOG - bewaakt en bevordert de kwaliteit van oogheelkunde en refractiechirurgie middels richtlijnen
  Consumentenbond - ook in 2015 behaalt Eyescan álle vinkjes in de test van de Consumentenbond

Keurmerk Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) & KIWA Keurmerk

Als één van de weinige klinieken voor refractiechirurgie wordt Eyescan gecontroleerd door de ZKN. Deze audits worden uitgevoerd door KIWA. Deze instantie laat door onafhankelijke specialisten onderzoeken of klinieken aan strikte kwaliteitseisen voldoen. Naast de kwaliteit en de professionaliteit van het medisch personeel, worden ook strenge eisen gesteld aan zaken als hygiëne, infectiepreventie en sterilisatie van medische hulpmiddelen.

Bekijk hier het ZKN Keurmerk

ISO kwaliteitscertificering & TÜV

Het ISO 9001:2008 kwaliteitssysteem heeft betrekking op het primaire proces van het eerste contact en informatievoorziening, het vooronderzoek, de behandeling en de nazorg tót aan het moment van sluiten van een dossier. TÜV ondersteunt Eyescan met adviezen en inspecties op het gebied van de veiligheid van de elektrische installaties in ruimten voor medische doeleinden. Dit met als doel het hoogste veiligheidsniveau te bereiken en te handhaven. Onze ooglaser operatiekamer is ingericht volgens de kwalificatie S2-ALS: het hoogste veiligheidsniveau.

Bekijk het ISO 9001:2008 certificaat

BIG geregistreerd en NOG gecertificeerd

Zorgverleners kunnen zich registreren in het BIG-register. Een BIG-registratie geeft duidelijkheid over de bevoegdheid van een zorgverlener. Al onze oogartsen zijn BIG geregistreerd. U kunt dit eenvoudig controleren op de website van het BIG.

Tevens zijn onze refractiechirurgen NOG gecertificeerd. Dat betekent dat zij werken volgens de richtlijnen van het NOG (Nederlands Oogheelkundig Gezelschap).

Certificaat dr. A.J.P. Rouwen
Certificaat drs. B. Ververs

Beste beoordeling door de Consumentenbond

De Consumentenbond beoordeelde Eyescan Ooglaserkliniek als zeer goed op de aspecten:

 

 Kwaliteit van de apparatuur
 Ervaring en achtergrond van de oogartsen
 De behandelkamers
 Het behandelaanbod