Ooglaserapparatuur

Ooglaserapparatuur - Schwind Amaris 1.050RSSinds maart 2017 werkt Eyescan met de nieuwste Schwind Amaris 1.050RS®; de meest geavanceerde ooglaser van dit moment. De ooglaser is gebaseerd op de innovatiefste technologieën ter wereld en zorgt voor ongeëvenaard maatwerk.

DE SCHWIND AMARIS 1.050RS®
De Schwind Amaris 1.050RS heeft de intelligentie om de energie gedurende de ooglaserbehandeling constant aan te passen, dit zorgt voor een gladder behandeld oppervlak, maximale precisie en minimale behandeltijd. Dit resulteert in een nog beter eindresultaat.

7D Eye Tracker bij Eyescan7D Eye Tracker; correctie van het oog op exact de juiste plaats
Eyescan heeft als énige in Nederland de 7D Eye Tracker op de Schwind Amaris 1.050RS. Standaard bij een ooglaserbehandeling is 3D of soms 6D. Een Eye Tracker volgt uw oog tijdens de behandeling bij elke minuscule beweging die het maakt. De 7D Eye Tracker voorspelt zelfs waar het oog naartoe gaat bewegen. Zie het als een soort toekomstvoorspeller. Hierdoor is geen beweging onverwacht en wordt de ooglaserbehandeling op exact de juiste plaats in het oog zeer nauwkeurig uitgevoerd.

SmartPulse Technology
Ook maakt de Schwind Amaris 1.050RS gebruik van SmartPulse Technology. Deze technologie calculeert het hoornvlies op 3-dimensionale wijze waardoor een nog gladder oppervlak en 40-60% minder pijnsensatie bij TransPRK ooglaserbehandelingen ontstaat (standaard in de markt is 2-dimensionaal). Ook is de hersteltijd na de ooglaserbehandeling korter. De TransPRK-behandeling is overigens touch-free. Dit betekent dat er geen instrumenten nodig zijn op of in het oog. De laser doet alles exact volgens het vooraf ingestelde behandelplan. Dit is nauwkeuriger en veiliger.

15% snellere behandeltijd dan de voorganger Schwind Amaris 750S
De Schwind Amaris 1.050RS geeft laserpulsen van 1.050Hz. Hoe sneller de behandeltijd, hoe beter het is voor het oog.

Altijd een oculaire wavefrontmeting
Het vooronderzoek is wat ons betreft het belangrijkste onderdeel van de hele ooglaserbehandeling. Daar moet je tijd in steken. In de markt is het standaard om alleen de buitenkant van het oog te meten (hoornvlies). Anders dan andere klinieken voeren we bij Eyescan bij elke klant een oculaire wavefrontmeting uit met de IRX3. De IRX3 meet naast de buitenkant ook de gehele binnenkant van het oog en brengt zo fijnere oogafwijkingen in kaart. Wanneer we aan de binnenkant van het oog refractieafwijkingen zien, kunnen we dat tijdens het ooglaseren aan de buitenkant van het oog compenseren. Door de oculaire wavefrontmeting wordt niéts over het hoofd gezien en behalen we nog betere eindresultaten. 

Het voordeel van altijd een oculaire wavefrontmeting:
- Het zorgt voor minder risico op onder- of overcorrectie
- Wanneer het noodzakelijk blijkt kan altijd de meest precieze wavefront guided behandeling toegepast worden. Dit vermindert klachten als nachtblindheid, halo's en schaduwbeelden wanneer deze worden veroorzaakt door ándere afwijkingen (zoals littekens en onregelmatigheden) dan de standaard waarden.

Links: Meetapparatuur elders       Rechts: Meetapparatuur bij Eyescan met de IRX3

Meetapparatuur elders Meetapparatuur bij Eyescan met de IRX3Ingebouwde veiligheid door superior irisherkenning
Met speciaal ontwikkelde software wordt van ieder oog tijdens het vooronderzoek een unieke, digitale irisopname gemaakt. Hieruit wordt een unieke code naar de Schwind Amaris 1.050RS® Excimerlaser getransformeerd. De irisherkenning zorgt ervoor dat de laserstralen worden geplaatst op basis van de meetresultaten die in zitstand zijn bepaald. Belangrijk, omdat de behandeling liggend plaatsvindt, en het oog in ligstand iets verdraait, waardoor de cilinderstand van het oog verandert. Irisherkenning zorgt bovendien voor een ingebouwde veiligheid. Wanneer er geen herkenning van de iris plaatsvindt zal de laser de ooglaserbehandeling niet uitvoeren.

Voordelen van een ooglaserbehandeling met de Schwind Amaris 1.050RS®
7D Eye Tracker als enige in Nederland bij Eyescan
Snelste ooglaser behandeltijd in de markt; 1.050Hz
SmartPulse Technologie; 40-60% minder pijnsensatie
Correctie van de oogsterkte op exact de juiste plaats
Ingebouwde veiligheid door irisherkenning
Superieure resultaten en een zeer snel herstelproces

​Regelmatig onderhoud van ooglaserapparatuur
De Schwind Amaris 1.050RS ooglaser is voorzien van de laatste hardware- en software updates. Om deze up-to-date te houden is regelmatig onderhoud door de leverancier nodig. Eyescan heeft hiervoor een onderhoudscontract afgesloten met Schwind. Bovendien wordt de laser voor iedere behandeling geijkt zodat de hoogste nauwkeurigheid bereikt wordt.

IntraLase® 150 kHz

De IntraLase heeft één functie; het maken van een flapje van de bovenste twee lagen van het oog. De sterkteverandering met de Schwind laser wordt namelijk altijd in de derde laag van het hoornvlies uitgevoerd. Om daar te komen moeten de twee bovenste lagen van het oog aan de kant. De IntraLase 150kHz doet dit door met een laser een flapje te creëren. De refractiechirurg opent vervolgens het flapje en voert de laserbehandeling in de derde laag uit. Na de behandeling wordt de flap teruggeplaatst en kan het oog herstellen. Deze methode is vrijwel pijnloos en het oog geneest het snelst ten opzichte van alle andere behandelingen.
 
Bekijk prijzen ooglaseren per 1-4-2017