Ooglaser controle

Controle en nazorg

Controle is belangrijk

Ooglaser controle vindt Eyescan erg belangrijk na uw behandeling. Eyescan ooglaserkliniek biedt u daarom uitgebreide nazorg voor uw ogen na een ooglaserbehandeling. Tot 1 jaar na de ooglaserbehandeling draagt Eyescan ooglaserkliniek zorg voor uw ogen.

 

Ook na de ooglaserbehandeling blijven wij betrokken

Controles zijn nodig om het herstel van de ogen goed te kunnen monitoren. Dit is belangrijk om te beoordelen hoe uw gezichtssterkte zich ontwikkelt en om eventuele complicaties vroegtijdig te kunnen verhelpen. Daarnaast is het belangrijk dat u met vragen snel terecht kunt bij iemand die deskundig is. De controles kunnen plaatsvinden in de Eyescan Ooglaserkliniek, of in een Eyescan Onderzoekcentrum bij u in de buurt.

- Na de behandeling worden uw ogen in de kliniek gecontroleerd en kunt u direct naar huis. De Eyescan optometrist die de periodieke controles uitvoert is dan al volledig op de hoogte van het verloop van de behandeling.

- De dag na de behandeling vindt er een controle plaats, waarna er periodieke controles worden gepland, meestal na een week, een maand, drie maanden en een half jaar.

- Voor het herstelproces krijgt u voor een aantal weken oogdruppels voorgeschreven. U ontvangt vooraf duidelijke instructies hoe en wanneer u deze dient te gebruiken.

- Bij vragen en eventuele problemen kunt u altijd contact opnemen met de optometrist of de oogarts. In het geval van calamiteiten is er 24 uur per dag en 7 dagen per week iemand aanwezig om u te helpen.

- Gedurende het eerste jaar na de behandeling blijft u onder controle bij de kliniek of uw onderzoekcentrum. Eyescan sluit de behandeling pas na 1 jaar.

Kan ik mij laten nabehandelen?

Indien u niet geheel tevreden bent met het resultaat kunt u dit bespreken met de optometrist. Het is belangrijk dat u zich realiseert dat het wat tijd neemt voordat het eindresultaat volledig bereikt is en een eventuele nabehandeling daarom binnen zes maanden niet zinvol is.

Bij de prijs van de behandeling is een eventuele reststerktebehandeling inbegrepen, indien deze binnen twee jaar plaatsvindt. Na twee jaar geldt er een gereduceerd tarief. Komt uw reststerkte na de reststerktebehandeling bij diverse metingen incl. de WaveFrontmeting uit op -0.75 dioptrie of hoger en wordt dit geconstateerd binnen een termijn van één jaar na de initiële behandeling? Dan krijgt u uw geld terug.

Losse nabehandeling bij Eyescan

Zijn uw ogen elders gelaserd en wilt u zich bij Eyescan laten nabehandelen? Dan moeten wij u helaas teleurstellen. Het is belangrijk om de complete voorgeschiedenis van uw ogen, het behandelplan en de gebruikte behandelmethode te weten. Ook als wij uw dossier hebben, dan nog is dat geen garantie dat wij compleet geinformeerd zijn. Het risico op een teleurstelling dat de behandeling voor u niet uitpakt zoals gehoopt is te groot. Vandaar dat wij ervoor hebben gekozen geen nabehandelingen uit te voeren wanneer u elders uw ogen hebt laten laseren.

Lensimplantatie is mogelijk na ooglaserbehandeling

Heeft u ergens anders ooit een ooglaserbehandeling gehad en wilt u bij Eyescan een implantlens laten plaatsen? Dit is wel mogelijk. Geef tijdens de intake aan dat u eerder een ooglaserbehandeling heeft gehad, dan houden wij daar rekening mee.