Botox

Rimpeltjes in uw gezicht worden veroorzaakt door het samentrekken van de aangezichtsspieren, die vlak onder de huid liggen. Op een zeker moment blijven de rimpels zichtbaar. Dit is een gevolg van het natuurlijke verouderingsproces van uw huid. Het steunweefsel, het collageen, wordt afgebroken waardoor de huid verslapt.

Ook al is de ooglidcorrectie of wenkbrauwlift geslaagd, als de omringende huid nog veel rimpels en lijntjes vertoont, en het voorhoofd wordt ontsierd door een frontrimpel, wordt het effect grotendeels teniet gedaan. Daarom is het het overwegen waard om rimpels te laten behandelen. Dit kan eenvoudig gezegd op twee manieren worden aangepakt. Door inspuiting met spierverslappende middelen en door opvulling van de groefjes of plooitjes met een zoveel mogelijk lichaamseigen stof.

Eyescan heeft ervoor gekozen om te werken met stoffen die een niet blijvend effect hebben. Enerzijds om zoveel mogelijk veiligheid te bieden, anderzijds omdat in de loop der tijd kleine andere verouderingsgebieden kunnen ontstaan, die dan gemakkelijk betrokken kunnen worden in de behandeling.

Botox

Eyescan heeft ervoor gekozen om te werken met de stof Botox (botuline toxine). Dit is een zeer succesvol en beproefd middel om bepaalde mimische rimpels, als fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdrimpels te verzachten of te doen verdwijnen, en wordt onder de huid geïnjecteerd.

Botox als medicijn

Botox is een medicijn dat al jaren wordt toegepast in de neurologie, oogheelkunde en KNO- geneeskunde om spastische spieren te laten verslappen. In de cosmetisch-medische wereld is Botox in 1995 geïntroduceerd. De injectievloeistof Botox vermindert de overactiviteit van spieren en blokkeert de zenuwimpulsen naar de kleine gelaatsspieren. Na een behandeling wordt de bovenste huidlaag gladder en worden rimpels op de behandelde plekken sterk verminderd. De behandelde spieren blijven gewoon normaal hun werk doen, waardoor uw mimiek en gezichtsuitdrukkingen onveranderd blijven. Andere delen van het gezicht, zoals mond, wangen en kin zijn niet geschikt voor een inspuiting met Botox.

Botox behandeling

Met kleine micronaaldjes wordt een kleine hoeveelheid Botox heel precies ingespoten in vooraf bepaalde locaties. De naald is zó fijn en de hoeveelheid Botox zó klein, dat deze behandeling absoluut niet pijnlijk is. Voor de behandeling is dan ook geen plaatselijke verdoving nodig. Na de ingreep, die circa dertig minuten duurt, kunt u meteen naar huis.

Na de botox behandeling

Na eerste uren na de behandeling wordt u verzocht niet te gaan liggen of voorover te bukken en om de behandelde spieren actief en veel aan te spannen (bijvoorbeeld door veel te fronsen, de wenkbrauwen op te trekken of de ogen samen te knijpen). Dit komt de werking van Botox ten goede. De eerste dagen dient u geen druk uit te oefenen op het behandelde gebied. U kunt de huid gewoon schoonmaken en verzorgen en desgewenst make-up of camouflagecrème aanbrengen, maar vermijdt intensieve druk. Na twee dagen is het resultaat zichtbaar, het maximale effect wordt bereikt na twee tot drie weken. Na ongeveer vier maanden is het middel uitgewerkt. De behandeling kan dan worden herhaald. Naarmate Botox vaker wordt toegepast, blijft het langer effectief, gemiddeld tot zes maanden. Bij een Botox-behandeling is geen sprake van enige napijn. Het is verstandig om meteen na de inspuiting het hoofd zoveel mogelijk rechtop te houden. Dit voorkomt dat de vloeistof naar een ander deel van het gezicht zakt, waardoor andere spiergroepen ook het effect van Botox gaan vertonen en er bijwerkingen kunnen optreden. Ook raden wij u aan om tot ongeveer 2 uur na de inspuiting de spieren in het behandelde gebied zoveel mogelijk te gebruiken. Hierdoor verdeelt de Botox zich zo goed mogelijk in de spier en wordt de werking optimaal.