Contactlenzen

In Groningen is al ruim 40 jaar een gespecialiseerd contactlenzencentrum (voorheen OMC HanzeKliniek) gevestigd. Daar zijn ze gespecialiseerd in het adviseren en aanmeten van contactlenzen. Door de overname van OMC HanzeKliniek is de contactlenzen afdeling nu ook onderdeel van Eyescan.

 

Gediplomeerde contactlensspecialisten en optometristen voeren de oogmeting uit. Zo weet je dat je altijd met de juist aangemeten contactlenzen naar huis gaat. Tegenwoordig zijn contactlenzen meer zuurstof doorlatend en in diverse soorten en sterktes verkrijgbaar, waardoor vrijwel iedereen lenzen kan dragen.

 

Je hebt geen verwijzing nodig om een afspraak te maken bij onze contactlenzen afdeling in Groningen.

Aanmeten contactlenzen

Het aanmeten van de contactlenzen wordt gedaan door onze contactlensspecialisten of optometristen. Ieder oog is uniek daarom is het belangrijk om bij het aanmeten alle eigenschappen van het oog goed in kaart te brengen. Daarna volgt een contactlens advies op basis van de eigenschappen van jouw ogen.

Voor de eerste keer contactlenzen? Dan bespreken we onderstaande: 

  • Instructies voor het in- en uitdoen van je lenzen. Dit oefen je samen.
  • Tips voor de lensverzorging.
  • Uitleg over het opbouwprogramma inclusief schema.
  • Na 2 tot 3 weken heb je een controle.

Verschillende soorten contactlenzen

Er zijn veel verschillende soorten contactlenzen. Je kunt onderscheid maken in de draagduur en het materiaal van de contactlenzen. Daarnaast maak je dan ook nog onderscheid in het type afwijking wat de lens moet corrigeren: sferische lenzen (1 sterkte) en multifocale lenzen (2 sterktes). Daarnaast kan het ook nodig zijn om een cilindercorrectie ter verwerken in de lens. Dan krijg je een torische variant.

Lees meer

Bestellen en prijzen

Als bestaande contactlens klant kan je jouw lenzen thuisgestuurd krijgen. Bestellen kan via het bestelformulier.

Bekijk hier de prijzen van de contactlenzen en vloeistoffen.

Contactlenscontrole

Regelmatige contactlenscontrole is nodig, omdat de sterkte van ogen kan veranderen. Daarnaast zijn contactlenzen onderhevig aan slijtage en vervuiling. Hierdoor neemt het draagcomfort af. Dit merk je voornamelijk door kleine oogirritaties, lichtgevoeligheid, verminderd zicht en vettige aanslag op de lenzen. Tijdens deze controle beoordeelt de contactlensspecialist de passing van de lenzen en de algehele conditie van jouw oog en hoornvlies.

Zachte contactlenzen
Aangeraden wordt om minimaal 1x per halfjaar een controle te laten uitvoeren.

Harde/vormstabiele lenzen
Aangeraden wordt om minimaal 1x per jaar op controle te komen.

Maak online een afspraak
Je maakt gemakkelijk online een afspraak bij onze kliniek in Groningen.  Je komt met jouw lenzen in naar de afspraak.

Verzorging

Het zorgvuldig schoonmaken van jouw contactlenzen is noodzakelijk om infecties te voorkomen, zoals hoornvliesontsteking (acanthamoebe keratitis). Daarnaast is het juist in- en uitdoen en bewaren van contactlenzen ook erg belangrijk.