Bel ons op 088 1111 900
088 1111 900
Afspraak maken
Lees hier alles over het Coronavirus
Behandelingen
8707203.Banner1920x230_OOG.jpg

Behandelingen

Ik heb een behandeling voor lensimplantatie ingepland. En nu?

Wat goed dat u geschikt bent voor lensimplantatie en de stap heeft gezet om een behandeling in te plannen. U krijgt een bevestiging toegestuurd waarin alle informatie staat die u nodig heeft. Bijvoorbeeld dat u de voorgeschreven medicatie tijdig bij uw eigen apotheek dient op te halen. Ook is het verstandig om een begeleider mee te nemen en vervoer te regelen op de dag van de behandeling, omdat u zich na de behandeling niet zo fit voelt als normaal. Verder is dit het moment om de toegestuurde vragenlijsten in te vullen en het toestemmingsformulier door te lezen.

Hoe lang duurt de behandeling van het plaatsen van een implantlens?

U bent twee tot vier uur in de kliniek, inclusief voorbereidingstijd en recovery. De daadwerkelijke behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Er wordt één oog per keer behandeld. Het tweede oog wordt na ongeveer twee weken behandeld.

Wat is refractiechirurgie?

Middels refractiechirurgie corrigeert een refractiechirurg sterktes van ogen. Het doel van een refractiechirurg is om de afhankelijkheid van hulpmiddelen om te kunnen zien te minimaliseren of op te heffen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een ooglaserbehandeling, voorzetlenzen (ICL) of het plaatsen van (multifocale) implantlenzen. Refractiechirurgie is een medische specialisatie, dus niet elke oogarts voert deze behandelingen uit. Let er bij het kiezen van een refractiechirurg op dat hij/zij een gediplomeerd oogarts is, BIG-geregistreerd is en het keurmerk NOG-refractiechirurg van het NOG en NGRC heeft.


Géén antwoord op uw vraag?

Bel ons dan op 088 - 1111 900. Of stuur ons een bericht.

Wij zijn altijd bereikbaar. Uw vraag persoonlijk beantwoord?