Bel ons op 088 1111 900
088 1111 900
Afspraak maken
Lees hier alles over het Coronavirus
Kwaliteit
Certificering
8707203.Banner1920x230_OOG.jpg

Kwaliteit aantoonbaar maken

In de zorg is kwaliteit en veiligheid erg belangrijk. Daarom hebben onze klinieken allerlei certificeringen die onze kwaliteit aantonen. 

Onze refractieklinieken zijn momenteel ISO 9001:2008, ZKN, KIWA en TÜV gecertificeerd. Deze certificeringen zijn niet allemaal verplicht. Toch willen wij graag continu getoetst worden, zodat we altijd voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

Wie controleren onze kwaliteit?

√  ZKN-keurmerk - Zelfstandige Klinieken Nederland heeft strenge kwaliteitseisen opgesteld
√  KIWA - toetst of Eyescan aan de strenge eisen van ZKN voldoet
√  ISO 9001:2008 - stelt eisen voor het kwaliteitsmanagementsysteem binnen onze klinieken
√  TÜV - adviseert en inspecteert de veiligheid van onze elektrische installaties
√  BIG - stelt regels op voor zorgverlening door beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg
√  NOG - bewaakt en bevordert de kwaliteit van oogheelkunde en refractiechirurgie middels richtlijnen
√  Consumentenbond - in 2015 behaalde Eyescan álle vinkjes in de test van de Consumentenbond

Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) & KIWA Keurmerk

Alle klinieken van Eyescan worden gecontroleerd door de ZKN. Deze audits worden uitgevoerd door KIWA. Deze instantie laat door onafhankelijke specialisten onderzoeken of klinieken aan strikte kwaliteitseisen voldoen. Naast de kwaliteit en de professionaliteit van het medisch personeel, worden ook strenge eisen gesteld aan zaken als hygiëne, infectiepreventie en sterilisatie van medische hulpmiddelen.

ISO kwaliteitscertificering & TÜV

Het ISO 9001:2008 kwaliteitssysteem heeft betrekking op het primaire proces van het eerste contact en informatievoorziening, het vooronderzoek, de behandeling en de nazorg tót aan het moment van sluiten van een dossier. TÜV ondersteunt Eyescan met adviezen en inspecties op het gebied van de veiligheid van de elektrische installaties in ruimten voor medische doeleinden. Dit met als doel het hoogste veiligheidsniveau te bereiken en te handhaven. Onze ooglaser operatiekamer is ingericht volgens de kwalificatie S2-ALS: het hoogste veiligheidsniveau.

BIG geregistreerd en NOG gecertificeerd

Zorgverleners kunnen zich registreren in het BIG-register. Een BIG-registratie geeft duidelijkheid over de bevoegdheid van een zorgverlener. Al onze oogartsen zijn BIG geregistreerd. U kunt dit eenvoudig controleren op de website van het BIG.

Tevens zijn onze refractiechirurgen NOG gecertificeerd. Dat betekent dat zij werken volgens de richtlijnen van het NOG (Nederlands Oogheelkundig Gezelschap).

Beste beoordeling door De Consumentenbond

In februari 2015 bracht De Consumentenbond een vergelijkend ooglaserkliniekenoverzicht uit. Onze refractiekliniek behaalde daarin alle vinkjes die er te behalen waren. Belangrijk vond De Consumentenbond bijvoorbeeld dat de behandelend oogarts een gecertificeerd refractiechirurg is en de richtlijnen van het NGRC volgt. Ook moet de kliniek een ZKN-keurmerk hebben een meerdere typen behandelingen aanbieden.

 

zkn-logo-2.jpg
Wij zijn altijd bereikbaar. Uw vraag persoonlijk beantwoord?