Bel ons op 088 1111 900
088 1111 900
Afspraak maken
Lees hier alles over het Coronavirus
Voorzetlenzen
8707203.Banner1920x230_OOG.jpg

Voorzetlenzen

Een voorzetlens is een lens die in het oog wordt geïmplanteerd, vóór de eigen ooglens. De eigen ooglens blijft dus gewoon zitten. Dit zorgt voor goed zicht in de verte. Voorzetlenzen zijn geschikt voor mensen tussen de 20 en 55 jaar en is met name een uitkomst voor jonge mensen met hoge sterktes en/of hoge cilinders in het oog.

Advies op maat

Om te beoordelen of uw ogen geschikt zijn voor voorzetlenzen, zullen de optometrist en de refractiechirurg een vooronderzoek uitvoeren. Tijdens dit onderzoek bekijken ze onder andere of er voldoende ruimte in het oog is om voorzetlenzen te plaatsen. De behandeling is omkeerbaar; indien gewenst kan de voorzetlens weer uit het oog gehaald worden.

De behandeling stap-voor-stap

 • Stap_1_verdoving.jpg

  Stap 1

  Verdoving

  Het oog wordt vooraf verdoofd met oogdruppels.

 • Stap_2_Voorbereiding.jpg

  Stap 2

  Voorbereiding

  Er wordt een kleine incisie in het hoornvlies gemaakt.

 • Stap_3_Inbrengen.jpg

  Stap 3

  Inbrengen

  Via deze opening wordt de voorzetlens ingebracht door middel van een shooter. Dit kan op plaats 1 met de EVO+ Visian ICL voorzetlens of heel soms op plaats 2 met een ander type voorzetlens.

Welk type voorzetlens gebruikt Eyescan?

 

Visian ICL voorzetlens

Bij Eyescan plaatsen wij de Visian ICL voorzetlens. Deze lens is gemaakt van Collamer®, een technologisch geavanceerd lensmateriaal op basis van collageen. Dit materiaal wordt door het lichaam niet als een vreemd voorwerp gezien en biedt uitzonderlijke kwaliteit van zicht. De Visian ICL wordt geplaatst tussen de iris en uw natuurlijke ooglens in en is hierdoor niet zichtbaar in het oog. De Visian ICL voorzetlens kan sterktes corrigeren tussen de -18.00 en +10.00. Als uw sterkte hier toch boven valt, kan soms gekozen worden om het restant bij te laseren of om een ander type lens te plaatsen. Tijdens het vooronderzoek wordt dit met u besproken.

De oogarts aan het woord

Wij zijn altijd bereikbaar. Uw vraag persoonlijk beantwoord?