Bel ons op 088 1111 900
088 1111 900
Afspraak maken
Lees hier alles over het Coronavirus
Nazorg
8707203.Banner1920x230_OOG.jpg

Nazorg

U dient uw ogen vochtig te houden. Daarvoor krijgt u oogdruppels en een druppelschema mee. Ook krijgt u een voorschrift voor medicatie, die u bij uw eigen apotheek kunt ophalen. Na de eerste dag komt u nog eens terug in de kliniek. We controleren hoe het herstel verloopt en maken een serie vervolgafspraken. U komt na een week, een maand, drie maanden en een jaar nog eens terug. Na een jaar zijn uw ogen volledig hersteld. Het behandeltraject is dan klaar. Nu hoeft u alleen nog maar te genieten.

De veiligheid van ogen laseren

Veiligheid staat voorop bij Eyescan. Daarom gebruiken we de beste apparatuur, behandelen we in veilige operatieomstandigheden en zetten we zeer ervaren refractiechirurgen in. Daarnaast doen we een zeer gedegen vooronderzoek. Indien uit het vooronderzoek blijkt dat u een verhoogde kans hebt op complicaties, dan geven wij een negatief advies. Dat betekent dat we in 25% van de gevallen mensen moeten teleurstellen. Maar de teleurstelling is groter als achteraf blijkt dat een behandeling niet de juiste keuze is geweest. Daarom nemen wij ons vooronderzoek zeer serieus en nemen we geen risico’s.

Bijwerkingen komen zeer zelden voor. Als deze zich voordoen, dan verminderen of verdwijnen deze meestal na verloop van tijd. U kunt schitteringen of kringen om lampen gaan zien. Ook lichtgevoeligheid of schaduwbeelden kunnen voorkomen na de behandeling.

Complicaties zijn zeer zeldzaam (minder dan 0,1%) en kunnen goed behandeld worden. Blindheid als gevolg van ogen laseren is vrijwel uitgesloten. Hoornvliesbeschadiging, netvliesloslating en een aderlijke blokkade zijn mogelijke ernstige complicaties. Deze komen in de praktijk vrijwel nooit voor.

De kosten van ogen laseren

Er zijn veel prijsverschillen in de markt van ooglaseren. We kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt waarom. Eyescan investeert continu in de beste apparatuur om de beste resultaten te bereiken en uw veiligheid te garanderen. Daarnaast kiezen wij voor gerenommeerde refractiechirurgen, niet voor minder gespecialiseerde of onervaren artsen.

Daar komt bij dat het duurder is om periodiek onderhoud aan modern apparatuur te plegen, dan te werken met verouderde apparatuur.

Vergoeding ogen laseren

Er zijn meerdere zorgverzekeraars die een deel van de ooglaserbehandeling voor u vergoeden vanuit aanvullende zorgverzekeringen.

Het is hierbij belangrijk dat de arts die u behandelt een BIG-registratie heeft en dat deze lid is van het Nederlands Oogheelkundig Genootschap. Bij Eyescan heeft u die zekerheid.

 

Wij zijn altijd bereikbaar. Uw vraag persoonlijk beantwoord?