Bel ons op 088 1111 900
088 1111 900
Afspraak maken
Lees hier alles over het Coronavirus
Nazorg
8707203.Banner1920x230_OOG.jpg

Nazorg

Voor een goed herstel na een ooglaserbehandeling is nazorg erg belangrijk. U blijft het eerste jaar daarom onder controle van de optometrist. Eén dag na de behandeling komt u al langs voor de eerste controle om te kijken of het oog zich goed herstelt. Tevens krijgt u medicatie en comfortdruppels mee om het herstel van het oog te bevorderen.

Hoe verloopt de nazorg precies?

Controles zijn nodig om het herstel van de ogen goed te kunnen monitoren. Dit is belangrijk om te beoordelen hoe uw gezichtssterkte zich ontwikkelt en om eventuele complicaties vroegtijdig te kunnen verhelpen. Daarnaast is het belangrijk dat u met vragen snel terecht kunt bij iemand die deskundig is. De controles kunnen plaatsvinden in de Eyescan Ooglaserkliniek, of in een Eyescan Onderzoekcentrum bij u in de buurt.

Op de behandeldag

Direct na de behandeling in de kliniek worden uw ogen gecontroleerd. Tevens krijgt u druppels mee naar huis. Worden de nacontroles bij een optiekzaak bij u in de buurt gedaan? Dan stelt Eyescan de optometrist die de periodieke controles uitvoert op de hoogte van het verloop van de behandeling.

De nacontroles in het eerste jaar

De dag na de ooglaserbehandeling vindt er een controle plaats om te kijken of het oog zich goed herstelt. Ook kunt u vragen stellen als u die u nog heeft. Er worden periodieke controles met u ingepland. Meestal na een week, een maand, drie maanden en een half jaar.

Oogdruppels en medicatie

Voor het herstelproces krijgt u voor een aantal weken oogdruppels voorgeschreven. U ontvangt vooraf duidelijke instructies hoe en wanneer u deze dient te gebruiken.

Vragen of spoed

Bij vragen en eventuele problemen kunt u altijd contact opnemen met de optometrist of de oogarts. In het geval van calamiteiten is er 24 uur per dag en 7 dagen per week iemand aanwezig om u te helpen.

Kan ik mij laten nabehandelen?

Indien u niet geheel tevreden bent met het resultaat kunt u dit bespreken met de optometrist. Het is belangrijk dat u zich realiseert dat het wat tijd neemt voordat het eindresultaat volledig bereikt is en een eventuele nabehandeling daarom binnen zes maanden niet zinvol is. Bij elke behandeling zit een garantietermijn van twee jaar. Dit betekent dat u kosteloos nabehandeld wordt als het gewenste resultaat niet bereikt is. En mocht na de herbehandeling bij de wavefront meting in de kliniek blijken dat u op een sterkte van -0.75 of hoger uitkomt, dan krijgt u uw geld terug. Indien u na twee jaar na uw ooglaserbehandeling weer in sterkte terugvalt kunt u zich tegen een gereduceerd tarief laten nabehandelen.

Losse nabehandeling bij Eyescan na ooglaserbehandeling elders

Zijn uw ogen elders gelaserd en wilt u zich bij Eyescan laten nabehandelen? Dan moeten wij u helaas teleurstellen. Het is belangrijk om de complete voorgeschiedenis van uw ogen, het behandelplan en de gebruikte behandelmethode te weten. Ook als wij uw dossier hebben, dan nog is dat geen garantie dat wij compleet geinformeerd zijn. Het risico op een teleurstelling dat de behandeling voor u niet uitpakt zoals gehoopt is te groot. Vandaar dat wij ervoor hebben gekozen geen nabehandelingen uit te voeren wanneer u elders uw ogen hebt laten laseren.

Lensimplantatie is mogelijk na ooglaserbehandeling elders

Heeft u ergens anders ooit een ooglaserbehandeling gehad en wilt u bij Eyescan een implantlens laten plaatsen? Dit is wel mogelijk. Geef tijdens de intake aan dat u eerder een ooglaserbehandeling heeft gehad, dan houden wij daar rekening mee. 

Wij zijn altijd bereikbaar. Uw vraag persoonlijk beantwoord?