Bel ons op 088 1111 900
088 1111 900
Afspraak maken
Lees hier alles over het Coronavirus
Stap voor stap
8707203.Banner1920x230_OOG.jpg

Ooglaseren stap-voor-stap

Het is belangrijk dat u zich zeker voelt voordat u een ooglaserbehandeling laat uitvoeren. Om u optimaal voor te bereiden op uw behandeling nemen wij u stap-voor-stap mee door de behandeldag, zodat u precies weet wat u kunt verwachten. 

Vooraf

De Eyescan optometrist bespreekt tijdens het vooronderzoek al met u hoe de behandeldag eruit gaat zien en wat u kunt verwachten. Mocht u vooraf inschatten erg zenuwachtig te zijn voor de ooglaserbehandeling, dan kan er een rustgevend middel voorgeschreven worden. 

Metingen

In de week voor de behandeling komt u langs voor de laatste metingen door de optometrist. Ook de oogarts bekijkt uw ogen tijdens deze afspraak nog eens goed. Er wordt bijvoorbeeld altijd extra met de WaveFront Analyser gemeten om te controleren of er sinds het opstellen van het behandelplan niets aan uw ogen is veranderd. 

Behandeldag ooglaserbehandeling

Ruim voor de behandeldag ontvangt u een bevestiging met het tijdstip en een routebeschrijving. U wordt ontvangen door onze gastvrouw, die u de gehele dag zal begeleiden. U neemt plaats in de wachtruimte waar u nog even rustig een kop koffie of thee kunt drinken. Tevens krijgt u diclofenac en paracetamol. 

Voorbereiding

En dan is het zover, u wordt opgehaald door de gastvrouw die u in de cleanroom helpt met het aantrekken van de speciale ok-kleding. Uw oogleden worden schoongemaakt en het gebied rondom het oog wordt gedesinfecteerd. Tevens worden uw ogen verdoofd met speciale oogdruppels. Vervolgens haalt de laseroperator u op voor de behandeling. 

In de operatiekamer

Eenmaal in de operatiekamer wordt u in de ok-stoel geholpen en u maakt kennis met het team die uw behandeling gaat uitvoeren. Het team bestaat uit de refractiechirurg die wordt geassisteerd door een optometrist/ laseroperator en een ok-verpleegkundige. De laser wordt voor de behandeling gekalibreerd (geijkt) om een maximale nauwkeurigheid te bereiken. Vervolgens wordt uw persoonlijke behandelplan ingelezen in de laser. Voordat wij de behandeling starten controleren wij nog één keer mondeling met u of alle behandelgegevens juist zijn. De irisscanner controleert dit later ook nog eens digitaal. Wanneer u er helemaal klaar voor bent zal de refractiechirurg de behandeling uitvoeren.

De ooglaserbehandeling

Tijdens de behandeling blijft het ok-team continu bij u en houdt u volledig op de hoogte van alle handelingen die de refractiechirurg verricht. Het laseren zal ongeveer tussen de 5 en 30 seconden per oog duren. U hoeft niet bang te zijn dat u gaat knipperen, want uw ogen worden voor de veiligheid open gehouden door een instrumentje.

Na de behandeling

Als beide ogen zijn behandeld wordt de eerste controle door de oogarts uitgevoerd om het resultaat te bekijken. Vervolgens helpt de ok-verpleegkundige u naar de uitrustkamer waar u rustig kunt bijkomen. Met een kop koffie of thee wacht u tot de verdoving is uitgewerkt. Als alles goed aanvoelt mag u naar huis.

Nazorg

Na de behandeling zult u vaak moeten druppelen om de ogen vochtig te houden. U krijgt hiervoor een druppelschema en druppels mee naar huis. Medicatie dient u wel zelf voor de behandeldag op te halen bij uw eigen apotheek. De eerste dag na de behandeling komt u terug in de kliniek of bij het Eyescan Onderzoekcentrum bij u in de buurt om te controleren hoe het herstel verloopt. Daarna komt u op controle na een week, een maand, drie maanden en een jaar. Bij een LASEK/TransPRK behandeling wordt op dag 3/4 of 5 ook nog de bandagelens eruit gehaald. Na een jaar zijn uw ogen volledig hersteld en wordt het behandeltraject afgesloten.

Wij zijn altijd bereikbaar. Uw vraag persoonlijk beantwoord?