Bel ons op 088 1111 900
088 1111 900
Afspraak maken
Lees hier alles over het Coronavirus
Stap voor stap
8707203.Banner1920x230_OOG.jpg

Ooglaseren stap-voor-stap

Een ooglaserbehandeling is een grote stap. Daarom is het belangrijk dat u er een goed gevoel bij heeft en zeker bent over uw keuze. Wat kunt u verwachten van een behandeling en welke stappen worden ondernomen? We leggen het u hieronder uit, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Vooronderzoek

Tijdens het vooronderzoek nemen we de dag met u door en vertellen we waar u rekening mee moet houden. Bent u erg gespannen voor de behandeling? Dan kunnen we u vooraf een rustgevend middel voorschrijven.

Metingen

We bevinden ons in de week voor de behandeling. U komt bij ons langs voor de laatste metingen. Onze optometrist en oogarts bekijken uw ogen nog eens goed. Zo wordt er gekeken of uw ogen nog steeds hetzelfde zijn sinds het opstellen van het behandelplan.

De behandeldag

De dag van de behandeling is aangebroken. U heeft ruim van tevoren een bevestiging van uw afspraak met het tijdstip ontvangen. Bij aankomst wordt u ontvangen door onze gastvrouw, die u de gehele dag zal begeleiden.  In de wachtruimte kunt een kopje koffie of thee nemen. Ook krijgt u diclofenac en paracetamol.

In de operatiekamer

U neemt plaats in de OK-stoel en maakt kennis met het team dat uw behandeling gaat uitvoeren. De laser wordt voor de behandeling gekalibreerd voor een maximale accuraatheid. Uw persoonlijke behandelplan wordt ingelezen in de laser en wij controleren nog een laatste keer met u of alle gegevens juist zijn. De irisscanner doet ook nog een digitale controle. Als u er klaar voor bent, dan begint de refractiechirurg met de behandeling.

De behandeling: ogen laseren

Tijdens de behandeling houdt het OK-team u volledig op de hoogte van alle handelingen die door de refractiechirurg worden verricht. Het laseren duurt slechts 5 tot 30 seconden per oog. Voor knipperen hoeft u niet bang te zijn, uw ogen worden voor de veiligheid opengehouden door een klein instrument.

Na de behandeling: controle en bijkomen

Uw beide ogen zijn nu behandeld. De oogarts voert een eerste controle uit. De OK-verpleegkundige begeleidt u naar de uitrustkamer, zodat u even rustig kunt bijkomen van de behandeling. U krijgt koffie of thee aangeboden terwijl de verdoving langzaam uitwerkt. Als alles goed aanvoelt, kunt u weer naar huis om te genieten van scherper zicht dan ooit.

Wij zijn altijd bereikbaar. Uw vraag persoonlijk beantwoord?