dr. B.S. Hwan

BIG-nummer: 99032436601

 

Sinds januari 2022 werk ik hier met veel plezier en haal voldoening uit het feit dat ik u, mijn toekomstige patiënten, steeds nader leer kennen en de juiste oogzorg op maat kan leveren!

 

”Mijn naam is Siong Hwan. In 1976 ben ik met mijn ouders en ons gezin vanuit Indonesië naar Nederland geëmigreerd. Vervolgens ben ik het Gymnasium in Hoorn gaan doen. Na het behalen van dat diploma ben ik de studie Geneeskunde in Amsterdam begonnen, met als resultaat het behalen van het artsexamen in 1991.

Vanaf mijn tiende al, droomde ik ervan ooit oogarts te willen worden. Het lag dus voor de hand dat ik me verder ging specialiseren in oogheelkunde. Om dit doel te bereiken heb ik de overstap gemaakt naar het Verenigd Koninkrijk, daar de opleiding tot oogarts in dit land zeer grondig is en goed aangeschreven staat. Tijdens dit hele proces ben ik tussendoor getrouwd en heb drie kinderen gekregen met mijn vrouw. Mannen kúnnen wel multi-tasken.

Eenmaal afgestudeerd tot oogarts in 1998 en geregistreerd bij het BIG in Nederland, heb ik me verder ontwikkeld binnen de oogheelkunde met de subspecialisaties: glaucoom en ooglidchirurgie. Daarnaast ben ik sinds mijn registratie tot oogarts in de afgelopen 25 jaren als praktiserend oogarts werkzaam geweest, onder andere gedurende 10 jaar bij NWZ te Alkmaar.

In 2010 heb ik samen met twee andere oogartsen het Oogcentrum Noordholland (zelfstandig behandelcentrum te Heerhugowaard) opgezet. Daar ben ik in 2014 uitgestapt om vervolgens weer terug te gaan naar London waar alles is begonnen. Na een aantal plezierige omzwervingen ben ik op deze plek aanbeland: Eyescan, vestiging Alkmaar. Het team voelt goed, de sfeer voelt heel aangenaam en de equipment is high-tech. Sinds januari 2022 werk ik hier met veel plezier en haal voldoening uit het feit dat ik u, mijn toekomstige patiënten, steeds nader leer kennen en de juiste oogzorg op maat kan leveren!”

Opleiding

1983 – 1992     Studie Geneeskunde, Universiteit van Amsterdam
1995 – 1999     Opleiding tot oogarts, Cambridge en Birmingham, Londen
1998                  Fellowship of the Royal College of Ophthalmologists, Londen

Aandachtsgebieden