drs. R. Verbruggen

BIG nummer: 89918035001

Ik vind het belangrijk dat een patiënt goed begrijpt wat er aan de hand is en waarom er een behandeling wordt geadviseerd.

 

”Tijdens mijn studie geneeskunde ben ik mijn meer en meer gaan interesseren en verdiepen in de oogheelkunde door middel van stages in Nederland en in het buitenland. Na de studie geneeskunde heb ik mijn opleiding tot oogarts in het LUMC gevolgd en in het laatste deel van de opleiding heb ik mij verdiept in glaucoom. De veelzijdigheid aan oogheelkundige problemen, de diagnostiek die je veelal zelf in de hand hebt en de praktische kanten van het vak maken dat ik het ik erg uitdagend en interessant vind.

Daarnaast vind ik het leuk om met patiënten in contact te zijn en uit te vinden wat de oorzaak is van hun klacht en hoe dit behandeld kan worden. Ik vind het belangrijk dat een patiënt goed begrijpt wat er aan de hand is en waarom er een behandeling wordt geadviseerd. Ik probeer dan ook zo goed mogelijk uw vragen te beantwoorden.

Sinds september 2020 ben ik werkzaam bij Oogheelkunde Rijswijk, een hele fijne werkplek, waar er goed wordt samengewerkt tussen de verschillende disciplines en er bij gecompliceerde casus altijd mogelijkheid is voor overleg met andere collega oogartsen. Wellicht wil ik mij in de komende jaren in een bepaald onderdeel van de oogheelkunde verder verdiepen, maar momenteel leg ik mij toe op de algemene oogheelkunde omdat ik het prettig en leuk vind het vak juist in de volle breedte uit te voeren, daarnaast voer ik ook staaroperaties uit.”

Aandachtsgebieden

  • Staar (cataract)
  • Algemene oogheelkunde