Bel ons op 088 1111 900
088 1111 900
Afspraak maken
Lees hier alles over het Coronavirus
Sterkteafwijkingen
8707203.Banner1920x230_OOG.jpg

Sterkteafwijkingen

 • Astigmatisme

  Bij mensen met astigmatisme is het transparante hoornvlies aan de voorkant van het oog ongelijk gekromd, zodat de lichtstralen die verschillende delen van het oog treffen in verschillende mate worden gebroken. De lens kan niet alle stralen tegelijk bundelen op het lichtgevoelige netvlies achter in het oog en het beeld wordt wazig. Astigmatisme zit soms in de familie en gaat veelal gepaard met bijziendheid of verziendheid.

  Lees meer over Astigmatisme »
 • Bijziendheid

  Bij mensen met bijziendheid is de oogbol lang in verhouding tot het bundelend vermogen van het hoornvlies en de lens. Daardoor worden lichtstralen van ver verwijderde voorwerpen te sterk gebogen en komen samen vóór het netvlies, met als gevolg wazig zien. Bijziendheid komt vaak voor, zit soms in de familie en kan meestal worden gecorrigeerd.

  Lees meer over Bijziendheid »
 • Presbyopie (leesbrilbehoefte)

  Als een oog op een korte afstand moet instellen, accommodeert de ooglens. Deze wordt boller en het licht wordt sterker gebroken, waardoor het beeld van nabij scherp wordt. De ooglens wordt echter naar mate het ouder worden stugger en verliest haar elasticiteit. Dan ontstaan er leesklachten, of mensen klagen over het feit dat de armen tekort worden.

  Lees meer over Presbyopie (leesbrilbehoefte) »
 • Verziendheid

  Bij verziendheid (hypermetropie) is de oogbol te kort in verhouding tot het bundelend vermogen van het hoornvlies en de lens. Het beeld valt achter het netvlies en dit veroorzaakt wazig zicht, dat vaak nog erger is wanneer u naar nabije voorwerpen kijkt. Verziendheid komt veel voor bij oudere mensen.

  Lees meer over Verziendheid »
Wij zijn altijd bereikbaar. Uw vraag persoonlijk beantwoord?