Bel ons op 088 1111 900
088 1111 900
Afspraak maken
Lees hier alles over het Coronavirus
Bijziendheid
8707203.Banner1920x230_OOG.jpg

Bijziendheid

Bij mensen met bijziendheid is de oogbol lang in verhouding tot het bundelend vermogen van het hoornvlies en de lens. Daardoor worden lichtstralen van ver verwijderde voorwerpen te sterk gebogen en komen samen vóór het netvlies, met als gevolg wazig zien. Bijziendheid komt vaak voor, zit soms in de familie en kan meestal worden gecorrigeerd.

De klachten van bijziendheid komen meestal aan het licht rond de puberteit, maar de aandoening kan zich veel eerder ontwikkelen. Meestal stabiliseert de aandoening in het begin van de volwassenheid, wanneer de groei stopt.

De belangrijkste klachten van bijziendheid zijn:

  • steeds meer moeite met het duidelijk zien van voorwerpen in de verte;
  • slechter wordende schoolresultaten bij kinderen doordat ze niet goed zien.

De opticien, optometrist of oogarts zal uw ogen onderzoeken op bijziendheid. Vervolgens wordt met u besproken hoe u uw bijziendheid wilt corrigeren. Bijvoorbeeld met een bril of contactlenzen. U kunt ook kiezen voor een ooglaserbehandeling. In dat geval wordt de vorm van het hoornvlies chirurgisch aagepast. Er zijn een aantal verschillende ooglaser behandelmethodes. In een uitgebreid vooronderzoek worden de behandelmethodes met u besproken en kiest u samen met de optometrist en oogarts voor de best passende methode.

Meer informatie

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met één van onze klinieken of één van de Eyescan Onderzoekcentra bij u in de buurt. 

Wij zijn altijd bereikbaar. Uw vraag persoonlijk beantwoord?