Bel ons op 088 1111 900
088 1111 900
Afspraak maken
Lees hier alles over het Coronavirus
Verziendheid
8707203.Banner1920x230_OOG.jpg

Verziendheid

Bij verziendheid (hypermetropie) is de oogbol te kort in verhouding tot het bundelend vermogen van het hoornvlies en de lens. Het beeld valt achter het netvlies en dit veroorzaakt wazig zicht, dat vaak nog erger is wanneer u naar nabije voorwerpen kijkt. Verziendheid komt veel voor bij oudere mensen.

  • gebrek aan belangstelling voor kleine voorwerpen, klein speelgoed e.d.
  • problemen met lezen of het volgen van stripverhalen.

Als de ogen niet in gelijke mate aangetast zijn, kunnen ze zich vaak niet op hetzelfde voorwerp richten. Zonder tijdige behandeling kunnen kinderen dan scheel gaan zien en uiteindelijk een lui oog ontwikkelen. Ga met uw kind naar de oogarts als u een van de beschreven symptomen opmerkt.

De opticien of optometrist zal uw gezichtsscherpte controleren en de mate van de verziendheid vaststellen. Hoewel de aandoening soms tijdens schoolonderzoeken bij kinderen wordt geconstateerd, is het belangrijk om alle kinderen bij wie ernstige verziendheid in de familie zit, voor het derde jaar te testen, want tijdige behandeling is belangrijk.

Verziendheid kan worden gecorrigeerd met contactlenzen of een bril. Veel mensen met verziendheid kunnen baat hebben bij een laserbehandeling, waarbij het oppervlak van het hoornvlies wordt veranderd om de bundelende kracht te vergroten. Een multifocale implantlens of voorzetlens kan ook de uitkomst bieden.

Meer informatie

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met één van onze klinieken of één van de Eyescan Onderzoekcentra bij u in de buurt.

Wij zijn altijd bereikbaar. Uw vraag persoonlijk beantwoord?