Vooronderzoek vervanglenzen

Elk oog is anders, ieder mens is uniek. Daarom begint de weg naar brilonafhankelijkheid bij Eyescan altijd met een goed gesprek en een grondig vooronderzoek. Zo weten we precies wat jouw wensen zijn en welke mogelijkheden er zijn om deze wensen optimaal te vervullen.

We bekijken elk detail

Uitgebreid onderzoek van jouw ogen

  • de eigenschappen van jouw hoornvlies
  • de pupildiameter
  • de traanfilm
  • de oogdruk
  • de samenwerking van jouw ogen

Ook bespreken we de verwachtingen, gezondheid en de risico’s.

Hoe gaat het in zijn werk?

Voor het vooronderzoek combineren wij vakkennis met mensenkennis. Zo luisteren wij eerst goed naar jouw verhaal. Wat zijn jouw werkzaamheden en wat doet je zoal in jouw vrije tijd? Belangrijk, want juist deze dagelijkse activiteiten bepalen de eisen die jij aan jouw ogen stelt. Vervolgens brengen wij door middel van uitgebreide metingen jouw ogen in kaart.

Na de metingen geeft de optometrist een definitief advies over welk type lens het best bij jou en jouw ogen past.

Gelijk met de arts of eerst alleen met de optometrist?

Als je eerst wilt weten of je überhaupt in aanmerking komt voor een behandeling, voordat je bijvoorbeeld je lenzen bent gaan afbouwen, is het verstandig om als eerste stap het onderzoek met alleen de optometrist in te plannen. Tijdens dit onderzoek wordt al heel veel in kaart gebracht en weet je wat voor jou de opties zijn en de route daar naartoe.

Als je bijvoorbeeld al denkt te weten dat jouw ogen geschikt zijn voor een behandeling kan je ook gelijk de combinatie afspraak maken met de oogarts. Wanneer je daarvoor kiest zal je wel de contactlenzen moeten afbouwen.

  • harde contactlenzen 4 weken
  • zachte contactlenzen 2 weken

Begeleider mee

Daarnaast zal er een begeleider mee moeten naar het onderzoek. Dit omdat er tijdens het onderzoek met de arts, druppels worden toegediend waarna je niet meer zelfstandig naar huis mag rijden.

Zitten er kosten verbonden aan een vooronderzoek?

Het vooronderzoek is kosteloos wanneer je binnen 6 maanden over gaat tot behandeling of niet geschikt blijkt te zijn. Ben je wel geschikt en ga je niet over tot behandeling dan brengen wij voor het vooronderzoek met optometrist € 75,- in rekening en voor het vooronderzoek optometrist en oogarts brengen wij € 150,- in rekening.