Rapport van de oogarts

Snel weer veilig de weg op!

Voor verlenging van jouw rijbewijs kan het CBR van je een medische keuring verlangen, uitgevoerd door een oogarts. Onze oogartsen kunnen een keuring voor je verrichten.

Niets is zo vervelend als jouw rijbewijs verloopt omdat er geen oogheelkundige keuring heeft kunnen plaatsvinden.

Neem het volgende mee naar de afspraak

  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Het CBR formulier voor de oogheelkundige keuring, waarop wij de meetgegevens kunnen invullen (zie de afbeelding voor een voorbeeld van het juiste formulier)
  • Houd er rekening mee dat je begeleiding nodig hebt. Je  krijgt tijdens afspraak pupilverwijdende druppels toegediend, hiermee mag je niet autorijden.

Uitvoering van de keuring

Tijdens de keuring verrichten we een uitgebreid oogheelkundig onderzoek. Het is niet mogelijk gegevens van een recente oogmeting hiervoor te gebruiken. Het CBR vraagt om meer gegevens dan de uitkomsten van een standaardonderzoek.

Bij de CBR-keuring meten we eerst de gezichtsscherpte zonder correctie (bril of contactlenzen) en daarna met. Indien nodig, onderzoeken we of de correctie kan worden verbeterd. Ook brengen we jouw gezichtsveld in kaart en onderzoeken we de gezondheid van jouw ogen. Hiervoor is het nodig pupilverwijdende druppels toe te dienen.

Na het onderzoek bespreken we de uitkomsten met je en brengen we een advies uit aan het CBR. Je krijgt het ingevulde CBR-formulier getekend van ons terug. Je draagt zelf zorg voor de verzending naar het CBR. Of jouw rijbewijs wordt verlengd, beslist het CBR.

Kosten

De kosten van de keuring bedragen € 99,99. Wij verzoeken je de kosten direct bij jouw bezoek te voldoen*.

In uitzonderlijke gevallen worden deze kosten vergoed vanuit jouw aanvullende polis van jouw zorgverzekeraar. Wanneer dat bij jou van toepassing is, betaal je ook eerst de factuur in de kliniek. Vervolgens kun je de factuur naar jouw verzekeraar sturen die eventueel tot vergoeding zal overgaan.

*Je kunt bij ons uitsluitend per pin betalen

Keuring bij optiekzaken

Voor een keuring kun je ook terecht bij samenwerkende optiekzaken die bij ons aangesloten zijn. Kijk bij onze locaties en zet het filter van de CBR-keuring aan.