Bel ons op 088 1111 900
088 1111 900
Afspraak maken
Lees hier alles over het Coronavirus
Behandelingen
8707203.Banner1920x230_OOG.jpg

Behandelingen

Ik heb een vooronderzoek gepland. Waar moet ik rekening mee houden?

Op de dag van het onderzoek mag je geen contactlenzen dragen, omdat dit de metingen minder nauwkeurig maakt. Je bril dragen mag uiteraard wel. Ook worden je ogen gedruppeld om de pupillen te verwijden. Hierdoor kun je na de fullscan tijdelijk geen motorvoertuig besturen. Het is dus handig om iemand mee te nemen die je thuis kan brengen. Je ogen kunnen daarnaast gevoeliger zijn voor licht, dus neem ook een zonnebril mee. Op de pagina over het vooronderzoek van een ooglaserbehandeling staat uitgelegd wat er allemaal precies gemeten wordt.

Ik heb gekozen voor een ooglaserbehandeling bij Eyescan. En nu?

Als je op basis van het vooronderzoek en ons advies hebt besloten je ogen door ons te laten laseren, dan kun je direct een datum voor de behandeling afspreken. Voor de behandeling vul je een informed-consent-formulier in, waarmee je schriftelijk toestemming geeft. Dit gaat conform de Wet op de Geneeskundige BehandelOvereenkomst, de WGBO.

Hoe lang duurt een ooglaserbehandeling?

Inclusief de metingen voorafgaand aan de behandeling en de controle na afloop, ben je ongeveer anderhalf uur in de kliniek. De laserbehandeling zelf duurt vaak tussen de vijf en dertig seconden per oog.

Wat is refractiechirurgie?

Middels refractiechirurgie corrigeert een refractiechirurg sterktes van ogen. Het doel van een refractiechirurg is om de afhankelijkheid van hulpmiddelen om te kunnen zien te minimaliseren of op te heffen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een ooglaserbehandeling, voorzetlenzen (ICL) of het plaatsen van (multifocale) implantlenzen. Refractiechirurgie is een medische specialisatie, dus niet elke oogarts voert deze behandelingen uit. Let er bij het kiezen van een refractiechirurg op dat hij/zij een gediplomeerd oogarts is, BIG-geregistreerd is en het keurmerk NOG-refractiechirurg van het NOG en NGRC heeft.


Géén antwoord op uw vraag?

Bel ons dan op 088 - 1111 900. Of stuur ons een bericht.

Wij zijn altijd bereikbaar. Uw vraag persoonlijk beantwoord?