Kopie medisch dossier aanvragen

Als patiënt van Eyescan heb je het recht om jouw medisch dossier te bekijken.

Wil je jouw dossier bekijken? Bespreek dit met jouw arts of vraag een kopie aan. Dit kan op twee manieren:

  1. Je kunt persoonlijk de aanvraag indienen met een geldig legitimatiebewijs. Je wordt dan gevraagd om een aanvraagformulier in te vullen.
  2. Digitaal kun je een verzoek indienen door een e-mail te sturen naar het algemene e-mailadres van de Eyescan kliniek die je hebt bezocht. Het aanvraagformulier dien je dan in te vullen en als bijlage mee te sturen.

Hoe ontvang je de gegevens?

De gegevens die digitaal beschikbaar zijn worden aangeleverd per beveiligde e-mail of middels een versleutelde USB-stick. Niet het volledige medische dossier is digitaal beschikbaar. Een kopie van het volledige dossier is enkel op papier beschikbaar.

Aanvraag digitale medische gegevens per beveiligde e-mail

Wanneer je het formulier juist en volledig hebt ingevuld, ontvang je binnen 3 werkdagen een beveiligde e-mail met uw digitale medische gegevens. Voor het openen van de e-mail heb je een mobiel telefoonnummer nodig.

Aanvraag digitale medische gegevens per versleutelde USB-stick

Wanneer het aanvraagformulier ontvangen is door Eyescan en je het formulier juist en volledig hebt ingevuld, kun je binnen 3 werkdagen een beveiligde USB-stick ophalen met jouw digitale medische gegevens. Bij het ophalen word je gevraagd om een geldig legitimatiebewijs. Voor het ontgrendelen van de versleutelde USB-stick heb je een mobiel telefoonnummer nodig.

Verantwoordelijkheid voor de opgevraagde medische gegevens

Na het versturen van de e-mail of het aannemen van de USB-stick ben je zelf verantwoordelijk voor de opgevraagde medische gegevens. Eyescan is vanaf dat moment niet langer verantwoordelijk voor de veiligheid van de gegevens in de e-mail of op de USB-stick.

Door wie kan de aanvraag gedaan worden?

Een aanvraag van de (digitale) medische gegevens kan alleen door jezelf ingediend worden. Een aanvraag indienen is mogelijk vanaf 12 jaar. Bij kinderen onder de 12 jaar mag de ouder een aanvraag indienen.

Kosten

Aan het opvragen van digitale medische gegevens zijn geen kosten verbonden.
Indien binnen 6 maanden een nieuwe aanvraag van de gegevens op USB wordt gedaan zullen de kosten van de USB-stick in rekening worden gebracht. Deze kosten bedragen 15 euro per aanvraag.