Wij hebben afspraken met alle zorgverzekeraars

Vergoeding door jouw zorgverzekeraar

Een behandeling bij een van onze oogzorgklinieken wordt dus volledig vergoed na verwijzing door jouw huisarts of een medisch specialist en bij een medische indicatie. Houd hierbij wel rekening met jouw eigen risico.

Uitgesloten van volledige vergoeding zijn refractiechirurgie, CBR-keuringen en plastische ingrepen die geen medisch karakter hebben. Kies je voor een behandeling die niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar? Dan kun je deze per pin afrekenen in de kliniek of je ontvangt thuis een factuur. Contant betalen is helaas niet mogelijk.

Verwijsbrief

Verwijzing vanuit de huisarts of medisch specialist

De overheid heeft bepaald dat een behandeling alleen kan plaatsvinden als je een verwijzing hebt van een huisarts, bedrijfsarts, medisch specialist of andere door jouw zorgverzekeraar geaccepteerde verwijzer. Heb je geen geldige verwijzing, dan vergoedt jouw zorgverzekeraar de behandeling niet. Wij kunnen daarom alleen een afspraak voor je plannen als je in het bezit bent van een geldige verwijzing.

Waarom moet ik eigen risico betalen?

Het eigen risico is het bedrag dat je moet betalen als je zorgkosten maakt. Zelf betaal je dus de eerste € 385,- (of hoger als je zelf een ander bedrag hebt ingesteld). Pas daarna betaalt jouw zorgverzekeraar de kosten. Je betaalt een eigen risico als je 18 jaar of ouder bent en gebruikmaakt van zorg uit het basispakket. Behalve als het over zorg gaat waarvoor geen eigen risico geldt, zoals bijvoorbeeld de huisarts.

Wat betekent dit voor behandelingen bij Eyescan?

Heb je oogzorg nodig omdat je een oogziekte hebt en wordt deze zorg vergoed door jouw zorgverzekeraar? Dan zal een deel van de behandeling verhaald worden op jouw (resterende) eigen risico. Wanneer je de behandeling zelf betaalt, dan zal alleen de medicatie door jouw zorgverzekeraar van het eigen risico gehaald worden. Dit is wettelijk zo geregeld, daar kunnen wij helaas niets aan veranderen.

Verhindering

Bij verhindering dien je jouw afspraak minimaal 24 uur van te voren telefonisch af te zeggen. Voor niet nagekomen afspraken wordt een no-show tarief van € 50,- gehanteerd.

Vergoeding voor refractiechirurgie?

Je kunt voor refractiechirurgie met als doel het vervangen van lenzen of brillen, een vergoeding krijgen vanuit jouw aanvullende zorgverzekering. lees hier verder.

De tarieven voor passanten

Passantentarieven zijn de prijzen voor behandelingen die ziekenhuizen in rekening brengen als er geen contract is met een zorgverzekeraar. Om inzicht te geven in de kosten van niet-gecontracteerde zorg geven wij op deze pagina een overzicht van de passantentarieven. Je kunt deze kosten meewegen in jouw keuze voor een zorgverzekering of zorgaanbieder. Bekijk hier de passantentarieven.