dr. A.J.P. Rouwen

BIG-nummer: 19023583101

Doktor Ton Rouwen promoveerde in 1992 aan de Vrije Universiteit in Amsterdam op contactlenscomplicaties en cornea topografie en registreerde zich in 1990 als Oogarts opgeleid in het Academisch Ziekenhuis Vrije Universiteit Amsterdam. Hij gaf in het verleden leiding aan de afdeling Oogheelkunde van het Centraal Militair Hospitaal Militair Medisch Specialist, was voorzitter van de Meldingen Incidenten Patiënten Zorg Commissie na een SIRE opleiding en werkte als staflid gespecialiseerd in de Hoornvlieschirurgie in het Universitair Medisch Centrum Utrecht op de afdeling Oogheelkunde en als erkend opleider voor arts assistenten in opleiding tot oogarts.

Daarnaast heeft hij samen met collega dr. H. Punt een ZBC voor oogheelkundige zorg, Eyescan Visie Oogzorgcentrum, opgericht in 1991 in Utrecht.

dr. Rouwen was voorzitter van de Nederlandse Werkgroep Contactlenzen van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG ).

Sinds 1999 heeft hij ononderbroken de refractiechirurgie en met name de Excimer laserbehandelingen gedaan en duizenden patiënten behandeld.