drs. T. Buurma

“Het oog is een complex orgaan dat met onze apparatuur tot in detail te onderzoeken is. Iedere oogaandoening zie ik als een puzzel die gelukkig meestal goed is op te lossen. Bij problemen waar het zicht blijvend wordt bedreigd is goede aandacht en duidelijke uitleg essentieel.”

 

BIG nummer: 89911677001

Tim Buurma studeerde medicijnen aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar hij zijn artsenbul haalde in 2009. Na een jaar waarin hij in een huisarts praktijk werkte op Texel, begon hij met veel enthousiasme aan de opleiding oogheelkunde in het UMC Utrecht die hij in 2015 afrondde. Hier heeft Tim Buurma zich extra toegelegd op aandoeningen van de lens en het hoornvlies. In 2017 kwalificeerde hij zich middels het Europese examen in Parijs als Fellow European Board of Ophthalmology.

Oogarts Buurma werkt op locatie Warmond en Rijswijk, waar hij een van de opererende oogartsen is. Hij heeft veel ervaring met staaroperaties en is ook getraind in het plaatsten van torische- en multifocale implantlenzen.

Naast zijn werk bij Oogheelkunde Rijswijk, heeft Buurma in 2019 op vrijwillige basis enkele maanden in een ziekenhuis in Zambia gewerkt. ”Dit was een onvergetelijke en leerzame ervaring op een plek waar je als oogarts veel impact kunt hebben. Staar is in Afrika een van de meest voorkomende oorzaken van blindheid en is met een korte operatie te verhelpen.”

In onze kliniek heeft Tim zich de laatste jaren gespecialiseerd in de behandeling van glaucoom.

Aandachtsgebieden

Lidmaatschappen

  • Nerderlands Glaucoomgroep van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG)