drs. P. Edelbroek

“Wat kan ik verbeteren in het zien bij deze patiënt. Maatwerk is de uitdaging, hoe kan ik daaraan bijdragen?”

 

BIG nummer: 29031001401

In 2001 studeerde ik af als oogarts in Maastricht. In Utrecht studeerde ik Geneeskunde tot 1990. Nadien werkte ik her en der om van 1993-1996 als tropenarts via Memisa te kunnen worden uitgezonden. Dit deed ik samen met mijn man, inmiddels huisarts, en we werden in Regina Coeli Mission Hospital in Zimbabwe aangesteld. Dit werd een heel bijzondere fase voor ons samen. Ons tweede kind werd daar geboren en de oudste ging al snel alle lokale talen spreken, Engels en Shona. Deze buitenlandperiode gaf mij de “boost” om oogarts te willen worden.

Naast moeder van vier zijn ligt hier mijn passie. In 2002 ben ik gestart als algemeen oogarts in Ziekenhuis Rivierenland in Tiel en vanaf 2005 ben ik werkzaam als geregistreerd refractiechirurg. Met veel plezier werk ik nu vrijwel 20 jaar.

Ik voel passie voor de grote variëteit die de patiënten met zich meebrengen, als ook het werken in teamverband. Zorg moet zinnig zijn en ertoe doen voor de patiënt. De enorme technische ontwikkeling in de oogheelkunde maakt ook zeker dat we niet “stilstaan” in ons vak. Blijven bewegen dus.

Met van huis uit wat “onderwijs” in mijn genen is het uitleg geven ook iets waar ik plezier aan beleef. Vanaf 2020 ben ik gestart bij Eyescan voor refractiechirurgie. Dit voelt als een mooie aanvulling op de hectiek van het ziekenhuis. Hoge kwaliteit en expertise kenmerken voor mij hier deze start.