Na in Rotterdam de geneeskunde opleiding te hebben gevolgd wilde ik graag iets meer van de wereld zien. Ik ben naar Australië gegaan en heb daar een jaar als Junior house officer in het Gold Coast Hospital gewerkt, dit is vergelijkbaar met een baan als arts-assistent in Nederland. Ik heb daar op de spoedeisende hulp, de chirurgie en de oogheelkunde gewerkt.

Alhoewel de Australische cultuur niet veel verschilt van de Nederlandse waren ze daar op dat moment al verder in het samen beslissen met de patiënt, dan destijds hier in Nederland.

Oogheelkunde bleef een passie en na dit jaar in Australië ben ik mijn opleiding tot oogarts gestart in Maastricht, dit is een van de grote vitreoretinale centra in Nederland en mijn liefde voor de vitreoretinale chirurgie is hier aangewakkerd, en liep als een rode draad door mijn Maastrichtse tijd.

In 2010 ben ik gestart in het LUMC. Het LUMC heeft mij de mogelijkheid geboden een vitreoretinaal fellowship te doen in het VUMC. Via Het LUMC heb ik ook enige tijd in het Bronovo ziekenhuis gewerkt, de combinatie van een academisch ziekenhuis en een perifere kliniek maken het werk voor mij het leukst. De combinatie van opleiden van jonge arts assistenten en patiënten naar de juiste keuze begeleiden vind ik mooi. Sinds 2016 werk ik met veel plezier bij Oogheelkunde Rijswijk waar ik de Vitreoretinale chirurgie heb opgezet, voor de patiënten is het prettig, dat dit nu ook een kliniek setting kan plaatsvinden.

De trend om samen met de patiënt te beslissen is in Nederland inmiddels ook ingezet, ik denk dat het goed is dat patiënten zelf meer betrokken zijn bij hun behandeling. In mijn

communicatie ben ik vrij direct en zal ik altijd proberen de voor en nadelen voor de van een behandeling toe te lichten zodat de patiënt een weloverwogen keuze kan maken.

Werkervaring