drs. M. Luger

BIG-nummer: 19022594301

Michiel Luger geeft Eyescan een kwalitatieve impuls
Onlangs heeft de gerenommeerde oogarts Michiel Luger zich aangesloten bij Eyescan. Hij ziet zijn overstap als een mooie gelegenheid om de hoogwaardige oogzorg die Eyescan biedt nóg verder te verbeteren. Zijn ervaring met refractiechirurgie is ongekend en betekent voor Eyescan dat er nóg meer klanten, nóg beter geholpen kunnen worden.

Een bijdrage aan betere oogzorg
‘Eyescan is een prachtig netwerk voor oogzorg in Nederland. De passie voor het vak en de kennis en kunde die we hier in huis hebben maakt het mogelijk om de beste oogzorg te bieden’, zegt Michiel. ‘De hoeveelheid brilvervangende zorg die Eyescan levert moet en kan zeker groeien. Ik zie daar een mooie taak voor mezelf weggelegd.’ Binnen Eyescan zal Michiel zich gaan toeleggen op de brilvervangende chirurgie, waaronder ooglaseren, de implantatie van voorzetlenzen, het uitvoeren van staaroperaties waarbij een multifocale lens wordt geïmplanteerd en Clear Lens Extraction (CLE) waarbij de heldere ooglens van de patiënt wordt vervangen door een implantaatlens met dezelfde sterkte als het brillenglas.

De stap naar Eyescan
‘Na jaren mijn eigen organisatie gerund te hebben, was voor mij de uitdaging er wel af’, aldus Michiel. ‘Ik wil me meer bezighouden met de zorg voor mensen, de chirurgie en de ontwikkeling van de technologie. Eyescan was al die jaren een zeer gerespecteerde concurrent van me en ik had goed contact met enkele oogartsen. Toen we in gesprek raakten over de oogzorg in Nederland en hoe dat het beste ingevuld kan worden, ontstond de gedachte om onze krachten te bundelen. Dit jaar is die gedachte omgezet in een aanstelling.’

Cruciaal zintuig
‘Het oog is een belangrijk orgaan dat een wezenlijke rol speelt in een mensenleven’, zegt Michiel. ‘Dat maakt het vak van oogarts echt mensenwerk. Dat ik mensen kan helpen om hun zicht te herstellen of manieren te vinden om mensen onafhankelijk te maken van een bril of lenzen, maakt mijn vak heel boeiend en zingevend. Terwijl je de ene patiënt helpt met het gemakkelijker maken van zijn of haar leven, ben je voor een ander een soort verlosser die het zicht kan laten terugkeren. Ik heb wel eens gehad dat mensen wanhopig mijn spreekkamer inliepen en zeiden: dokter, ik wil nieuwe ogen.’

Maak een afspraak
De kennis en ervaring die Michiel meeneemt zal een kwalitatieve impuls geven aan de hoogwaardige oogzorg die Eyescan levert. Vanaf nu is het mogelijk om een afspraak te plannen bij Michiel Luger.

Wil jij de eerste stap naar beter zicht zetten? Dagelijks werken de specialisten van Eyescan met veel plezier en betrokkenheid aan het oplossen van nagenoeg alle oogaandoeningen.

Aandachtsgebieden

  • Staar (cataract) gespecialiseerd in het plaatsen van een multifocale lens en Clear Lens Extraction (CLE) waarbij de heldere ooglens van de patiënt wordt vervangen door een implantaatlens met dezelfde sterkte als het brillenglas.
  • Refractiechirurgie

Lidmaatschappen

  •  European Board of Opthalmology (EBO)
  •  Nederlandse Oogheelkundig Gemeenschap (NOG)
  •  American Academy of Ophthmology (AAO)
  •  European Society of Cataract and Refractive Surgery (ESCRS)