Nazorg en leefregels na een behandeling

Een weekje rust is goed voor het herstel!

Nadat je een laserbehandeling hebt ondergaan, zal je merken dat jouw sterkte (correctie) weg is. Het beeld zal nog wel wat mistig zijn, dit is een normaal verschijnsel. De komende tijd merk je dat jouw ogen beïnvloed worden door het genezingsproces.

Het optimale resultaat wordt meestal bereikt na enkele dagen (ReLEx SMILE en LASIK) tot weken (TransPRK en PRK/PTK). Je krijgt in de kliniek een uitgebreide brochure mee met adviezen en instructies zodat het herstel na de behandeling zo goed mogelijk verloopt.

Medicatie

Na de behandeling start je met de druppels die je hebt opgehaald bij jouw apotheek. Gebruik hiervoor het druppelschema wat je van ons hebt meegekregen.

Controles

We controleren hoe het herstel verloopt en maken een serie vervolgafspraken. In het eerste jaar kom je een aantal keer terug voor een controle. Na één jaar zijn jouw ogen volledig hersteld. Het behandeltraject is dan klaar. Nu hoef je alleen nog maar te genieten.

Wanneer kan ik weer aan het werk?

In het geval van de ReLEx SMILE en LASIK behandeling kan je in de meeste gevallen na één dag rust weer aan het werk. Bij de TransPRK en PRK/PTK behandeling moet je rekening houden met een herstel van ruim één week.

Vochtig houden van de ogen

Comfortdruppels

Na een operatie is het belangrijk om jouw ogen goed vochtig te houden. Je kunt hiervoor comfort oogdruppels (kunsttranen) gebruiken. Je ontvangt hiervoor een recept voor de apotheek of je kunt deze aanschaffen in de kliniek.