Een weekje rust houden is goed voor het herstel!

Nadat u een laserbehandeling hebt ondergaan, zult u merken dat jouw sterkte (correctie) weg is. Het beeld zal nog wel wat mistig zijn, dit is een normaal verschijnsel. De komende tijd zult u merken dat jouw ogen beïnvloed worden door het genezingsproces. Het optimale resultaat wordt meestal bereikt na enkele dagen (LASIK) tot weken (TransPRK en LASEK/PTK). Je krijgt in de kliniek een uitgebreide brochure mee met adviezen en instructies zodat het herstel na de behandeling zo goed mogelijk verloopt.

 

Vochtig houden van de ogen

Comfortdruppels

Na een operatie is het belangrijk om jouw ogen goed vochtig te houden. Je kunt hiervoor comfort oogdruppels (kunsttranen) gebruiken. Je ontvangt hiervoor een recept voor de apotheek of je kunt deze aanschaffen in de kliniek.

Medicatie

Na de behandeling start u met de druppels die u heeft opgehaald bij jouw apotheek. Gebruik hiervoor het druppelschema wat u van
ons heeft meegekregen.

Controles

We controleren hoe het herstel verloopt en maken een serie vervolgafspraken. In het eerste jaar kom je ongeveer 5 keer terug voor een controle. Na één jaar zijn jouw ogen volledig hersteld. Het behandeltraject is dan klaar. Nu hoef je alleen nog maar te genieten.

Wanneer kan ik weer aan het werk?

In het geval van de LASIK behandeling kunt u in de meeste gevallen na één dag rust weer aan het werk. Bij de TransPRK en LASEK/PTK moet u rekening houden met een herstel van ruim één week.