Ooglaseren: vrijheid zonder bril of contactlenzen

Ooglaseren is de bekendste techniek om van je bril of contactlenzen af te komen. Met behulp van een laserstraal wordt de kromming van jouw hoornvlies gecorrigeerd, precies zo dat het beeld weer scherp op je netvlies valt.

“Je gaat naar bed, wordt wakker en ineens zie je alles in een nieuw daglicht”

Dit wil jij toch ook?!

Meer dan 250.000 Nederlanders hebben een visuele beperking in beide ogen. Dit hoeft geen probleem te zijn, want met een bril of lenzen is bijziendheid (myopie) en verziendheid (hypermetropie) snel en adequaat verholpen. “Dankzij de hedendaagse techniek bieden we voor elk type oog een veilige en duurzame oplossing”, aldus oogarts Ton Rouwen.

Om het hoornvlies te bereiken zijn er verschillende methodes. De eigenschappen van je ogen en je wensen bepalen welke behandelmethodes in jouw geval mogelijk zijn. Daarom begint een behandeling bij Eyescan altijd met een goed gesprek en een grondig vooronderzoek van jouw ogen.

Dieptebehandelingen

Vooral gekozen vanwege snel herstel en comfort.

Lenticule Extraction (SmartSight / SMILE)

De nieuwste techniek!

Een nieuwe en nauwkeurige methode die geschikt is voor mensen met een dun hoornvlies. Doordat er geen flapje wordt gemaakt, heeft het hoornvlies niet een bepaalde dikte nodig.

Zéér snel en comfortabel herstel

Geschikt voor hogere sterktes en droge ogen

Bereikbaar maken hoornvlies: met een incisie

Geschikt bij dun hoornvlies

Lenticule Extraction – stap voor stap

LASIK

Eerst wordt met een laser een flapje in het hoornvlies gemaakt. Door deze opzij te leggen, kan met de Excimerlaser de benodigde sterktecorrectie worden aangebracht in de derde laag van het hoornvlies. Hierna wordt het flapje weer teruggeplaatst en geneest het oog vanzelf.

Zéér snel en comfortabel herstel

Geschikt voor hogere sterktes

Bereikbaar maken hoornvlies: met een flapje

Minder geschikt bij dun hoornvlies

LASIK – stap voor stap

Oppervlaktebehandelingen

Vooral geadviseerd bij dun hoornvlies en lage sterktes.

TransPRK

Nadat de eerste twee lagen van het hoornvlies zijn weggelaserd, wordt met dezelfde laser in de derde laag de sterktecorrectie aangebracht. Hierna wordt het oog afgedekt met een beschermende contactlens en kan het hoornvlies zich weer veilig herstellen.

Geschikt voor droge ogen

Snelle en comfortabele behandeling

Bereikbaar maken hoornvlies: met een laser

Langer herstel

TransPRK – stap voor stap

PRK

Bij deze methode worden eerst de bovenste twee lagen van het hoornvlies losgemaakt. Met de laser wordt vervolgens de sterktecorrectie aangebracht in de derde laag van het hoornvlies. Tenslotte wordt het oog afgedekt met een beschermende contactlens en herstelt het hoornvlies vanzelf.

Geschikt voor droge ogen

Een voordeligere keuze

Bereikbaar maken hoornvlies: alcoholoplossing of borsteltje

Langer herstel

PRK – stap voor stap

Een droom die werkelijkheid kan worden

Brilonafhankelijk in slechts 4 stappen

Vooronderzoek
Tijdens een onderzoek van ongeveer 60 minuten brengen we door middel van uitgebreide metingen je ogen in kaart. Dagelijkse activiteiten en de eigenschappen van je oog bepalen welke behandeling de beste optie is.
Vaststellen behandelplan met de oogarts
Na het vooronderzoek volgt nog een afspraak voor het definitief vaststellen van het behandelplan en een kennismaking met de oogarts. Van persoonlijke wens komen we samen tot een maatwerkplan.
De behandeling
Voor de behandeling zelf ben je ongeveer twee uur bij ons in de kliniek. Het is belangrijk dat je begeleiding regelt voor na de behandeling. Zelf naar huis rijden is niet mogelijk.
Nazorg
Afhankelijk van de gekozen behandelmethode vinden er in het 1e jaar ongeveer 5 controles plaats. Het is belangrijk je gedurende het herstel te houden aan de adviezen en instructies die worden meegegeven.