Meest toegepaste methode

LASIK

Eerst wordt met een laser een flapje in het hoornvlies gemaakt. Door deze opzij te leggen, kan met de excimerlaser de benodigde sterktecorrectie worden aangebracht in de derde laag van het hoornvlies. Hierna wordt het flapje weer teruggeplaatst en geneest het oog vanzelf.

Zéér snel en comfortabel herstel

Geschikt voor hogere sterktes

Minder geschikt bij dun hoornvlies

Stap 1: Verdoving

Het oog wordt vooraf verdoofd met oogdruppels. Er wordt een ringetje op uw oog geplaatst en de oogdruk wordt tijdelijk iets verhoogd.

Stap 2: Flapje maken met de laser

De computergestuurde laser geeft een aantal razendsnelle pulsen die terecht komen in de derde laag van het hoornvlies. Door de pulsen ontstaan microbelletjes die zich verspreiden in het hoornvlies. Door de microbelletjes komen de bovenste twee lagen van het hoornvlies los, wat een flapje vormt.

Stap 3: Flapje omklappen

De losgemaakte bovenste laagjes van het hoornvlies worden omgeklapt.

Stap 4: De laserbehandeling

De laser past de vorm van het hoornvlies exact aan. De laser behandelt de individuele sterkte die op basis van het vooronderzoek is ingesteld. Met koele laserimpulsen wordt een microscopisch kleine hoeveelheid van het weefsel van het stroma verdampt.

Stap 5: Terugklappen van het flapje

Vrijheid van een leven zonder bril of contactlenzen?

Na een vooronderzoek kan pas aangegeven worden welke behandelmethode voor jou geschikt is. Het kan ook zo zijn dat ooglaseren geen optie is, maar dan zijn voorzetlenzen vaak een mooi oplossing.

 

Alle mogelijkheden bekijken