Vooronderzoek

Elk oog is anders, ieder mens is uniek. Daarom begint de weg naar brilonafhankelijkheid bij Eyescan altijd met een goed gesprek en een grondig vooronderzoek. Zo weten we precies wat jouw wensen zijn en welke mogelijkheden er zijn om deze wensen optimaal te vervullen.

We bekijken elk detail

Uitgebreid onderzoek van jouw ogen

Tijdens het vooronderzoek voert de optometrist verschillende metingen en onderzoeken uit. Hierdoor worden jouw ogen volledig in kaart gebracht en weet jij precies waar je aan toe bent. Wij bekijken onder andere:

  • De eigenschappen van jouw hoornvlies
  • De pupildiameter
  • De traanfilm
  • De oogdruk
  • De samenwerking van jouw ogen

Ook bespreken we de verwachtingen, je gezondheid en de risico’s.

Hoe gaat het in zijn werk?

Voor het vooronderzoek combineren wij vakkennis met mensenkennis. Zo luisteren wij eerst goed naar jouw verhaal. Wat zijn jouw werkzaamheden en wat doe je zoal in jouw vrije tijd? Belangrijk, want juist deze dagelijkse activiteiten bepalen de eisen die jij aan jouw ogen stelt. Vervolgens brengen wij door middel van uitgebreide metingen jouw ogen in kaart.

Vooronderzoek met of zonder arts?

Uiteindelijk moet er voor een behandeling altijd een vooronderzoek met oogarts hebben plaatsgevonden. Maar, als je eerst wilt weten of je überhaupt in aanmerking komt voor een behandeling, voordat je bijvoorbeeld je lenzen gaat afbouwen, is het verstandig om als eerst het onderzoek met alleen de optometrist in te plannen. Tijdens dit onderzoek wordt al heel veel in kaart gebracht en weet je wat voor jou de opties zijn en de route daar naartoe.

Als je bijvoorbeeld al denkt dat jouw ogen geschikt zijn voor een behandeling kan je direct de combinatieafspraak maken met de oogarts. Wanneer je daarvoor kiest zal je wel je contactlenzen een bepaalde periode uit moeten houden.

  • Harde contactlenzen 4 weken uit
  • Zachte contactlenzen 2 weken uit

Begeleider mee

Heb je een vooronderzoek met oogarts ingepland? Dan moet je een begeleider meenemen. Tijdens het vooronderzoek worden de ogen namelijk gedruppeld, waardoor je de rest van de dag geen auto mag besturen. Iemand zal je dus naar huis moeten brengen.

Onderzoek zonder arts

Duur: 45 minuten

Afspraak met: optometrist

Kosten: gratis / € 75*

Uitkomst geschikt: plan een volledig vooronderzoek met oogarts in

Uitkomst ongeschikt: € 75 vervalt

Voordeel: geen lenzen afbouwen

 

*€ 75 wordt in rekening gebracht als je bij geschiktheid afziet van een behandeling

Onderzoek met arts

Duur: 60 minuten

Afspraak met: optometrist en behandelend oogarts

Kosten: gratis / € 150*

Uitkomst geschikt: plan direct de behandeling in

Uitkomst ongeschikt: € 150 vervalt

Voordeel: direct weten waar je aan toe bent

 

*€ 150 wordt in rekening gebracht als je bij geschiktheid afziet van een behandeling

 

Ben ik geschikt voor een ooglaserbehandeling?

Lees hier wanneer je waarschijnlijk in aanmerking komt voor een behandeling.

Kosten van het vooronderzoek

Een vooronderzoek kun je laten uitvoeren bij de kliniek van Eyescan. Indien er bij geschiktheid géén behandeling wordt ingepland binnen 6 maanden worden de kosten van het onderzoek in rekening gebracht. Heb je een vooronderzoek met optometrist gehad, kost dit € 75. Heb je een vooronderzoek met optometrist en oogarts gehad, kost dit € 150. Heb je beide vooronderzoeken gehad, waaruit blijkt dat jij geschikt bent voor een behandeling, maar hier niet mee doorgaat, dan worden beide onderzoeken in rekening gebracht: € 225.

Heb jij de kosten betaald, maar plan je alsnog een behandeling in binnen 6 maanden na het vooronderzoek? Dan worden deze kosten in mindering gebracht van de totaalprijs.

Bij sommige klinieken van Eyescan is het ook mogelijk om het vooronderzoek en de nacontroles uit te laten voeren bij een aangesloten optiekzaak. Het voordeel hiervan is dat de controles wellicht dichter bij je in de buurt kunnen plaatsvinden. De kosten voor het voor- en natraject worden rechtstreeks door de optiekzaak bij je in rekening gebracht en kunnen per zaak verschillen.