Al en staaroperatie met een monofocale lens gehad?

Maar toch de wens om niet langer een (lees)bril te dragen?!

Bij een staaroperatie wordt de eigen lens vervangen door een kunstlens. Doorgaans wordt hierbij een lens alleen voor veraf (monofocaal) geplaatst. De Sulcoflex implantlens is dé oplossing voor mensen die na een staaroperatie een bril nodig hebben. Dankzij deze extra (multifocale) voorzetlens wordt de oogafwijking gecorrigeerd en is een (lees)bril niet langer nodig. Zo kun je alsnog zonder bril door het leven en op alle afstanden weer goed zien. Deze lens wordt geplaatst achter jouw iris en voor jouw reeds geïmplanteerde kunstlens, de zogenaamde ’sulcus’.

Stap 1: Verdoving

Ter voorbereiding op de operatie krijg je medicatie en verdoven we je ogen. Dit kan een klein beetje prikken alsof je een ui snijdt.

Stap 2: De behandeling

De oogarts plaatst een spreidertje tussen de oogleden, hier merk je niks van. Vervolgens maakt de oogarts een klein sneetje en kan de kunstlens geplaatst worden. De behandeling is niet gevoelig. Aan het einde van de behandeling wordt zalf in het oog gedaan en wordt het oog ter bescherming afgeplakt. Het oog kan een beetje stroef aanvoelen, pijn doet het meestal niet.

Stap 3: Nazorg