Meest gekozen voorzetlens

Visian ICL

Wanneer je niet geschikt bent voor een ooglaserbehandeling is de ICL lens wellicht een perfecte oplossing. ICL biedt de mogelijkheid om een breed scala aan sterktes te corrigeren: van -20 tot +10 en cilindrische afwijkingen tot +6.

Zéér snel en comfortabel herstel

Biedt UV-bescherming

Geplaatst tussen iris en natuurlijke lens

Onzichtbaar in het oog

Kostbaar

Gemaakt van Collamer®

De Visian ICL is gemaakt van Collamer®. Dit is technologisch geavanceerd lensmateriaal op basis van collageen. Dit materiaal wordt door het lichaam niet als een vreemd voorwerp gezien en biedt uitzonderlijke kwaliteit van het zicht. De lens wordt geplaatst tussen de iris en de natuurlijke lens. Hierdoor is het niet zichtbaar in het oog. Ook bevat de ICL UV-bescherming en – bij minsterktes – een aquaport voor het reguleren van de oogdruk. Daarnaast is de lens geschikt voor personen met grotere pupillen.

Voordelen van ICL

Visian ICL lenzen bieden verschillende voordelen. Hieronder een overzicht:

  • Doordat het hoornvlies niet wordt verwijderd of aangepast, veroorzaakt de ICL geen (tijdelijke) droge ogen
  • De ICL corrigeert het zicht permanent, maar de lens kan worden verwijderd indien je behoeften in de toekomst veranderen
  • Uit klinisch onderzoek is gebleken dat de ICL voor uitstekend nachtzicht zorgt
  • De ICL is zacht en flexibel en kan daarom eenvoudig worden geïmplanteerd

Behandeling stap-voor-stap

Stap 1: Verdoving

De ogen worden vooraf verdoofd met oogdruppels. Zo zijn de ogen volledig gevoelloos en de pupillen verwijd tijdens de behandeling.

Stap 2: Klein sneetje

De oogarts maakt een kleine incisie aan de onderkant van het hoornvlies om de ICL in te schuiven. De ingreep is pijnlijs door de verdovende oogdruppels.

Stap 3: Inbrengen ICL

De lens wordt opgevouwen en ingebracht via de kleine incisie. Nadat de lens is ingebracht, zal de oogarts zo nodig de positie aanpassen om te zorgen dat de lens op de juiste plaats zit.

Stap 4: Na de behandeling

De eerste nacontrole is op dezelfde dag als de ingreep. De oogdruk wordt dan gemeten. Na de ingreep is het belangrijk dat iemand je naar huis begeleidt.