Permanente contactlens

Voorzetlenzen

Niet ieder oog is geschikt voor een ooglaserbehandeling. Gelukkig zijn er alternatieve behandelingen om toch van je bril of contactlenzen af te komen. Als jouw sterkte of jouw cilinderafwijking te groot is, is een voorzetlens een aantrekkelijk alternatief. Het is vergelijkbaar met een contactlens die permanent in het oog wordt geplaatst. Op deze manier worden je ogen permanent nauwkeurig gecorrigeerd en heb je dus geen bril of contactlenzen meer nodig.

Er bestaan verschillende soorten voorzetlenzen. Tijdens een vooronderzoek worden de mogelijkheden besproken.

VISIAN ICL

Meest gekozen

De Visian ICL is gemaakt van Collamer®, een technologisch geavanceerd lensmateriaal op basis van collageen. Dit materiaal wordt door het lichaam niet als een vreemd voorwerp gezien en biedt uitzonderlijke kwaliteit van zicht. De Visian ICL zit tussen de iris en je natuurlijke lens en is hierdoor niet zichtbaar in het oog. Tevens bevat de lens UV-bescherming en – bij minsterktes – een aquaport voor het reguleren van de oogdruk. Ook bij grotere pupillen is de Visian ICL geschikt.

Zéér snel en comfortabel herstel

Biedt UV-bescherming

Tussen de iris en natuurlijke lens geplaatst

Onzichtbaar in het oog

Kostbaar

Visian ICL – Lees meer

ARTIFLEX

Het optische gedeelte van de Artiflex lens is gemaakt van siliconen, een flexibel materiaal. De flexibele Artiflex lens kan gevouwen het oog in. Het voordeel hiervan is dat er slechts een minimaal sneetje nodig is (3.2 mm). Dit sneetje geneest sneller dan het iets grotere sneetje dat nodig is voor de Artisan lens. Het zicht bij de Artiflex lens is daardoor sneller optimaal. Daarentegen ligt het sterktebereik wat lager. De lens wordt met twee klipjes aan de iris bevestigd en blijven permanent in het oog zitten.

Snel en comfortabel herstel

Voor de pupil geplaatst

Zichtbaar in het oog

ARTISAN

De Artisan lens is gemaakt van PMMA, een niet flexibele kunststof. Het sneetje dat nodig is, is iets grotere (5 of 6 mm) dan bij de Artiflex. Hierdoor is het herstel van langer. Daarentegen is het sterktebereik van de Artisan lens hoger. Het lensje wordt met twee klipjes aan de iris bevestigd en blijft permanent in het oog zitten.

Grootste sterktebereik

Comfortabel herstel

Voor de pupil geplaatst

Zichtbaar in het oog

eyescan behandeling

Contactlens ín je oog

Voordelen voorzetlenzen

  • Alternatief voor een ooglaserbehandeling
  • Geschikt bij hogere sterktes
  • De behandeling is omkeerbaar: als je wilt kan de voorzetlens weer worden verwijderd
Vooronderzoek
Tijdens een onderzoek van ongeveer 60 minuten brengen we door middel van uitgebreide metingen je ogen in kaart. Daarnaast bespreken we je werkzaamheden en wat je zoal doet in je vrije tijd. Dagelijkse activiteiten bepalen welke lens de beste optie is.
Vaststellen behandelplan met de oogarts
Na het vooronderzoek volgt nog een afspraak voor het definitief vaststellen van het behandelplan en een kennismaking met de oogarts. Van persoonlijke wens komen we samen tot een maatwerkplan.
De behandeling
Voor de behandeling zelf ben je ongeveer twee uur bij ons in de kliniek. Het is belangrijk dat je begeleiding regelt voor na de behandeling. Zelf naar huis rijden is niet mogelijk.
Nazorg
Afhankelijk van de gekozen behandelmethode vinden er in het eerste jaar ongeveer 5 controles plaats. Het is belangrijk je gedurende het herstel te houden aan de adviezen en instructies die worden meegegeven.