Contracten met alle zorgverzekeraars

10-01-2023

Het is belangrijk om ieder jaar opnieuw te controleren of jouw aankomende zorgbehandeling wordt vergoed door je zorgverzekering. Hiermee weet je zeker of de zorg bij de zorgverlener van jouw keus wel vergoed wordt. Wanneer een zorgverlener geen contract heeft met een zorgverzekeraar dien je de rekening van ieder bezoek, onderzoek, behandeling of telefonisch consult eerst zelf betalen.

Goed nieuws!

Eyescan heeft voor het jaar 2023 opnieuw met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten. Dit betekent dat medische zorg uit het basispakket volledig wordt vergoed door iedere zorgverzekeraar. Het enige wat wij nodig hebben is een geldige verwijsbrief van de huisarts of een andere zorgverlener. Wij regelen met jouw zorgverzekering de rest!

Benieuwd of er een Eyescan kliniek bij jouw in de buurt zit? Onze oogklinieken zijn verspreid over heel Nederland, klik hier voor een overzicht van de locaties. Heb je een bepaalde oogaandoening, zoals staar of glaucoom? Bekijk voor meer informatie de webpagina over oogaandoeningen, of maak direct een afspraak via de knop ‘Maak een afspraak’ onderaan deze pagina.

Verzekerd via een buitenlandse zorgverzekering? Dan ontvang je wel zelf de factuur. Deze kun je indienen bij de zorgverzekeraar. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor vragen hierover.

Behandelingen met een cosmetisch oogpunt, zoals ooglaseren en lensimplantaten met als doel van de bril of contactlenzen af te komen, worden meestal niet volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Het kan zijn dat een deel van de behandeling wordt vergoed vanuit het basispakket en dat er een deel zelf betaalt dient te worden. Voor dit deel ontvang je dan een factuur. Daarnaast kom je in sommige gevallen in aanmerking voor vergoeding vanuit jouw aanvullende verzekering. Lees hier meer over ooglaseren en lensimplantaten.

Vraag het aan onze expert

Niet gevonden wat je zocht? Kijk bij de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.