Bel ons op 088 1111 900
088 1111 900
Afspraak maken
Lees hier alles over het Coronavirus
Ooglidcorrectie
8707203.Banner1920x230_OOG.jpg

Ooglidcorrectie

Het goed functioneren van de ogen hangt mede af van de positie en functie van de oogleden. Bovendien hebben de oogleden grote invloed op het uiterlijk. Een ooglidcorrectie kan uitkomst bieden bij een afwijking aan de boven‐ of onderoogleden.

 

 

Klachten

Bovenooglidcorrectie 

Bovenoogleden met teveel en verslapt weefsel geven vaak een somber en vermoeid uiterlijk. Ook kunt u hier praktisch veel hinder van ondervinden:
• het zicht wordt bemoeilijkt
• het aanbrengen van oogmake‐up kan lastig zijn
• last van hoofdpijn, doordat de ogen constant geforceerd opengehouden moeten worden.

Correctie van de bovenste oogleden kan dan een uitkomst zijn.

Onderooglidcorrectie

Wallen onder ogen zijn vaak genetisch bepaald, en worden meestal veroorzaakt door een huidoverschot, maar soms ook door uitpuilend vet. Aan beide kan met een onderooglidcorrectie iets gedaan worden. Als aanvullende ingreep kan de buitenste ooghoek iets omhoog gebracht worden, waardoor hangende ogen weer een vrolijke uitstraling krijgen.

<< Terug naar onderwerpen

Risicofactoren

<< Terug naar onderwerpen

Onderzoek

Wanneer een ooglidcorrectie? 

De verticale afstand van een normale lidspleet varieert individueel en is gemiddeld 9‐10 mm. Het bovenooglid bedekt het hoornvlies ongeveer 2 mm aan de bovenkant. Ooglidafwijkingen kunnen irritatie van de ogen en verslechtering van het gezichtsveld of gezichtsvermogen veroorzaken. Een ooglidcorrectie bevordert de functie van het ooglid en het oog. Maar ook wanneer geen sprake is van klachten, kan een ooglidcorrectie wenselijk zijn. We spreken dan van een cosmetische ooglidcorrectie.

<< Terug naar onderwerpen

Behandeling

Bovenooglidcorrectie - de operatie

Om opvallende littekens te voorkomen, worden de lijntjes bij een bovenooglidcorrectie altijd in de natuurlijke ooglidplooien getekend. Na het verwijderen van het teveel aan huid worden de kleine bloedvaten met een elektrisch mesje dichtgebrand. Dit doet geen pijn, maar ruikt een beetje. Hierna wordt gecontroleerd of er onder de huid sprake is van een teveel aan vet. Ook dit zal worden weggenomen. In sommige gevallen wordt bovendien een deel van de verslapte kringspier verwijderd of strakker gemaakt. Vóór de huid wordt gesloten, wordt eerst zorgvuldig gecontroleerd op bloedingen. De huid wordt gesloten met een niet oplosbare hechting. Na het hechten wordt het gelaat gereinigd en worden de wondjes met kleine pleistertjes afgeplakt.

Onderooglidcorrectie - de operatie

Om opvallende littekens te voorkomen, worden de lijntjes voor de operatie in de natuurlijke ooglidplooien getekend. Als eerste wordt de huid van het ooglid verwijderd. Ook hier worden kleine bloedvaten met een elektrisch mesje dichtgebrand en wordt een eventuele uitpuiling van vet onder de huid weggenomen. Vóór de huid wordt gesloten, wordt eerst zorgvuldig gecontroleerd op bloedingen. De huid wordt gesloten met een niet oplosbare hechting. Na het hechten wordt het gelaat gereinigd en worden de wondjes met kleine pleistertjes afgeplakt.

Is er alleen sprake van een vet overschot, dan kan dit ook verwijderd worden via de binnenkant van het onderooglid. Hier wordt het slijmvlies geopend en het teveel aan vet verwijderd. De wond wordt bij deze ingreep niet gehecht, maar sluit vanzelf. 

<< Terug naar onderwerpen

Meer informatie

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met één van onze oogzorgklinieken.

Wij zijn altijd bereikbaar. Uw vraag persoonlijk beantwoord?