Bel ons op 088 1111 900
088 1111 900
Afspraak maken
Lees hier alles over het Coronavirus
Lensimplantatie
8707203.Banner1920x230_OOG.jpg

Wat betekent lensimplantatie?

Lensimplantatie is een vorm van refractiechirurgie met als doel bril onafhankelijkheid te creëren. Bij Eyescan bieden wij twee soorten kunstlenzen. De voorzetlenzen welke geschikt zijn voor jonge mensen tot 50 jaar en de vervanglenzen voor de leeftijd boven de 50 jaar.

 • Vooronderzoek

  Ieder oog is uniek in grootte, diepte en kromming. Daarnaast spelen ook uw wensen en behoeften een belangrijke rol. Bijvoorbeeld uw persoonlijke situatie zoals werkzaamheden, hobby's en eisen ten aanzien van ver- of dichtbij zien. In het vooronderzoek voegen wij de eigenschappen van uw ogen en uw persoonlijke wensen samen tot een maatwerkplan. 

  Lees meer over Vooronderzoek »
 • Voorzetlenzen

  Een voorzetlens is een lens die in het oog wordt geïmplanteerd, vóór de eigen ooglens. De eigen ooglens blijft dus gewoon zitten. Dit zorgt voor goed zicht in de verte. Voorzetlenzen zijn geschikt voor mensen tussen de 20 en 55 jaar en is met name een uitkomst voor jonge mensen met hoge sterktes en/of hoge cilinders in het oog.

  Lees meer over Voorzetlenzen »
 • Vervanglenzen

  Vervanglenzen worden ingebracht ter vervanging van de eigen ooglens. Deze vorm van refractiechirurgie passen wij toe vanaf het 50e levensjaar. Vanaf deze leeftijd wordt de ooglens stugger en ontstaan vaak leesklachten. Na de behandeling heeft u geen bril of lenzen meer nodig voor dichtbij, de tussenafstand en veraf. Tevens is het een goede oplossing bij staar (cataract).

  Lees meer over Vervanglenzen »
 • Nazorg

  Voor een goed herstel na een vervanglensoperatie is nazorg erg belangrijk. U blijft het eerste jaar daarom onder controle van de optometrist. Eén dag na de behandeling komt u al langs voor de eerste controle om te kijken of het oog zich goed herstelt. Tevens krijgt u medicatie en comfortdruppels mee om het herstel van het oog te bevorderen.

  Lees meer over Nazorg »
 • Stap voor stap

  Een lensimplantatie verloopt iets anders dan een ooglaserbehandeling. In de eerste plaats wordt er slechts één oog per keer behandeld. Om u optimaal voor te bereiden op uw behandeling nemen wij u stap-voor-stap mee door de behandeldag, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

  Lees meer over Stap voor stap »
Wij zijn altijd bereikbaar. Uw vraag persoonlijk beantwoord?