Bel ons op 088 1111 900
088 1111 900
Afspraak maken
Lees hier alles over het Coronavirus
Nazorg
8707203.Banner1920x230_OOG.jpg

Nazorg

Voor een goed herstel na een vervanglensoperatie is nazorg erg belangrijk. U blijft het eerste jaar daarom onder controle van de optometrist. Eén dag na de behandeling komt u al langs voor de eerste controle om te kijken of het oog zich goed herstelt. Tevens krijgt u medicatie en comfortdruppels mee om het herstel van het oog te bevorderen.

Hoe verloopt de nazorg precies?

Controles zijn nodig om het herstel van de ogen goed te kunnen monitoren. Dit is belangrijk om te beoordelen hoe uw gezichtssterkte zich ontwikkelt en om eventuele complicaties vroegtijdig te kunnen verhelpen. Daarnaast is het belangrijk dat u met vragen snel terecht kunt bij iemand die deskundig is. De controles kunnen plaatsvinden in de Eyescan Ooglaserkliniek, of in een Eyescan Onderzoekcentrum bij u in de buurt.

Op de behandeldag

Direct na de behandeling in de kliniek worden uw ogen gecontroleerd. Tevens krijgt u een beschermend kapje op uw oog. Worden de nacontroles bij een optiekzaak bij u in de buurt gedaan? Dan stelt Eyescan de optometrist die de periodieke controles uitvoert op de hoogte van het verloop van de behandeling.

De nacontroles in het eerste jaar

De dag na de vervanglensoperatie mag het beschermende oogkapje af. Ook vindt er een controle plaats om te kijken of het oog zich goed herstelt. U kunt dan direct vragen stellen als u deze nog heeft. Er worden periodieke controles met u ingepland. Meestal na een week, drie weken, drie maanden en een jaar.

Oogdruppels en medicatie

Voor het herstelproces krijgt u voor een aantal weken oogdruppels voorgeschreven. U ontvangt vooraf duidelijke instructies hoe en wanneer u deze dient te gebruiken.

Vragen of spoed

Bij vragen en eventuele problemen kunt u altijd contact opnemen met de optometrist of de oogarts. In het geval van calamiteiten is er 24 uur per dag en 7 dagen per week een optometrist bereikbaar om u te helpen.

Kan ik mij laten nabehandelen?

Indien u niet geheel tevreden bent met het resultaat kunt u dit bespreken met de optometrist. Het is belangrijk dat u zich realiseert dat het wat tijd kost voordat het eindresultaat volledig bereikt is. Mocht het voorkomen dat uw sterkte niet op de vooraf besproken waarde uitkomt, dan kunt u overwegen om een reststerktebehandeling uit te voeren. Met een laser wordt de overgebleven sterkte dan nauwkeurig weggelaserd.

Lensimplantatie is mogelijk na ooglaserbehandeling elders

Heeft u ergens anders ooit een ooglaserbehandeling gehad en wilt u bij Eyescan een implantlens laten plaatsen? Dat is mogelijk. Geef tijdens de intake aan dat u eerder een ooglaserbehandeling heeft gehad, dan houden wij daar rekening mee. 

De oogarts aan het woord

Wij zijn altijd bereikbaar. Uw vraag persoonlijk beantwoord?