Nadat de afspraak voor de behandeling is vastgelegd, ontvang je een schriftelijke bevestiging per mail of post. Hierin staat een overzicht van de tijden waarop je in de kliniek aanwezig moet zijn.
Onderstaande adviezen staan ook overzichtelijk in een boekje dat je meekrijgt ter voorbereiding op de operatie.

Twee weken tot één week voor de behandeling

  • Als je denkt dat je erg zenuwachtig zult zijn tijdens de behandeling (die overigens pijnloos is), is het verstandig dit vooraf aan te geven op de gezondheidsvragenlijst.
  • Bespreek met de oogarts of je na de behandeling van het eerste oog uw bril kunt dragen. De opticien kan eventueel een vensterglas in de bril maken.
  • Regel een begeleider. Na de behandeling is het van belang dat je begeleid wordt. Regel daarom van tevoren het vervoer en voor de eerste 24 uur na de operatie thuis begeleiding. Voor het regelen van vervoer of begeleiding kan je ook de regiotaxi of thuiszorg inschakelen.

Dag voor de operatie

  • Om infecties te voorkomen is het belangrijk dat je ’s ochtends of de avond voor de behandeling thuis een bad of douche neemt en uw haren wast.
  • Goede nachtrust en een normaal ontbijt op de ochtend van de operatie zijn verstandig.
  • We verzoeken je geen oogmake-up, nagellak en gezichtscrème te gebruiken op de dag van de behandeling.
  • Vanuit hygiënisch oogpunt mag je geen sieraden (kettingen, ringen om de vingers, armbanden of horloges) dragen op de dag van de operatie. Op de dag van de operatie verzoeken wij eventuele piercings in het gezicht en in de tong te verwijderen.
  • Draag schone en makkelijk zittende kleding. Tijdens de operatie wordt een spoelvloeistof gebruikt. Dit kan ondanks zorgvuldig afdekken toch langs uw oor en over uw wang lopen. Verwijder daarom een gehoorapparaat aan de kant van het te opereren oog.

De operatie vindt meestal onder lokale verdoving plaats. Je hoeft dus niet nuchter te blijven. Wel raden wij je aan niet te veel en/of te zwaar te eten op de ochtend van de operatie.