Bel ons op 088 1111 900
088 1111 900
Afspraak maken
Lees hier alles over het Coronavirus
Behandelmethodes
8707203.Banner1920x230_OOG.jpg

LASEK SmartPulse

Bij deze behandeling worden de eerste twee lagen van het hoornvlies met een alcoholoplossing weggeweekt. Vervolgens wordt met de Schwind Amaris 1.050RS laser in de derde laag van het hoornvlies de gewenste sterktecorrectie aangebracht. Na de behandeling wordt het oog afgedekt met een bandagelens en kan het wondje zich hieronder herstellen. 

 • 8581749.Eyescan_ooglaseren-Verdoven.jpg

  Stap 1

  Verdoving

  Het oog wordt vooraf verdoofd met oogdruppels. Er wordt een ringetje op uw oog geplaatst en de oogdruk wordt tijdelijk iets verhoogd.

 • 8581750.LASEK®-SmartPulse_1.jpg

  Stap 2

  Voorbereiding

  De derde laag van het hoornvlies wordt bereikbaar gemaakt door middel van een alcoholoplossing. De bovenste twee lagen van het hoornvlies worden hierdoor week. 

 • Eyescan_ooglaseren_Opzij-schuiven-van-weefsel.jpg

  Stap 3

  Bereikbaar maken

  De losgemaakte bovenste laagjes van het hoornvlies worden opzij geschoven.

 • Eyescan_ooglaseren_ooglaserbehandeling.jpg

  Stap 4

  Laserbehandeling

  De Schwind Amaris 1.050RS laser past de vorm van het hoornvlies exact aan. De laser behandelt de individuele sterkte die op basis van het vooronderzoek is ingesteld. Met koele laserimpulsen wordt een microscopisch kleine hoeveelheid van het weefsel van het stroma verdampt.

 • Eyescan_ooglaseren_bandagelens.jpg

  Stap 5

  Herstel

  Na de laserbehandeling wordt er een tijdelijke contactlens (bandagelens) op het oog geplaatst. Het epitheel groeit vervolgens binnen een aantal dagen weer terug.

Kunt u zelf uw behandelmethode kiezen?

 
De keuze van de ooglasermethode hangt af van de sterkte van de ogen, cilinderwaarden, sferische waarden en de dikte van het hoornvlies. De dikte van het hoornvlies is hierbij heel bepalend in de keuze welk type behandeling wel of niet geschikt is voor uw ogen. De refractiechirurg en de optometrist geven aan óf en uit welke behandelmethodes u kunt kiezen. Benieuwd welke ooglaserbehandeling bij u past? Maak een afspraak voor een vooronderzoek.
Wij zijn altijd bereikbaar. Uw vraag persoonlijk beantwoord?