Bel ons op 088 1111 900
088 1111 900
Afspraak maken
Lees hier alles over het Coronavirus
De behandelmogelijkheden
8707203.Banner1920x230_OOG.jpg

LASEK SmartPulse

Bij de Lasek behandeling wordt de bovenste laag van het hoornvlies losgeweekt met alcohol. Deze behandeling wordt met name uitgevoerd wanneer er sprake is van een dun hoornvlies, een lage oogsterkte of een verhoogd risico op oogletsel.

 • 8581749.Eyescan_ooglaseren-Verdoven.jpg

  Stap 1

  Verdoving

  Het oog wordt vooraf verdoofd met oogdruppels. Er wordt een ringetje op uw oog geplaatst en de oogdruk wordt tijdelijk iets verhoogd.

 • 8581750.LASEK®-SmartPulse_1.jpg

  Stap 2

  Voorbereiding

  De derde laag van het hoornvlies wordt bereikbaar gemaakt door middel van een alcoholoplossing. De bovenste twee lagen van het hoornvlies worden hierdoor week. 

 • Eyescan_ooglaseren_Opzij-schuiven-van-weefsel.jpg

  Stap 3

  Bereikbaar maken

  De losgemaakte bovenste laagjes van het hoornvlies worden opzij geschoven.

 • Eyescan_ooglaseren_ooglaserbehandeling.jpg

  Stap 4

  Laserbehandeling

  De Schwind Amaris 1.050RS laser past de vorm van het hoornvlies exact aan. De laser behandelt de individuele sterkte die op basis van het vooronderzoek is ingesteld. Met koele laserimpulsen wordt een microscopisch kleine hoeveelheid van het weefsel van het stroma verdampt.

 • Eyescan_ooglaseren_bandagelens.jpg

  Stap 5

  Herstel

  Na de laserbehandeling wordt er een tijdelijke contactlens (bandagelens) op het oog geplaatst. Het epitheel groeit vervolgens binnen een aantal dagen weer terug.

Kiezen van een behandeling

Welke keuze voor u geschikt is, hangt in eerste instantie af van het vooronderzoek. Aan de hand van dit onderzoek leggen we u voor welke mogelijkheden u heeft. Met name de dikte van het hoornvlies is bepalend in de keuze van een behandeling. Wij zullen u hier gedegen in adviseren.

Wij zijn altijd bereikbaar. Uw vraag persoonlijk beantwoord?