Bel ons op 088 1111 900
088 1111 900
Afspraak maken
Lees hier alles over het Coronavirus
De behandelmogelijkheden
8707203.Banner1920x230_OOG.jpg

LASIK IntraLase SmartPulse

Dit is de meest ingezette methode om in de derde laag van het hoornvlies te komen. De laser maakt een flapje in het oog, waarna deze opzij wordt gelegd en de gewenste sterktecorrectie wordt aangebracht. Het flapje wordt weer teruggeplaatst en geneest vanzelf.

 • Eyescan_ooglaseren-Verdoven.jpg

  Stap 1

  Verdoving

  Het oog wordt vooraf verdoofd met oogdruppels.

 • Eyescan_ooglaseren_Flapje-maken-met-laser.jpg

  Stap 2

  Voorbereiding

  De computergestuurde IntraLase laser geeft een aantal razendsnelle pulsen die terecht komen in de derde laag van het hoornvlies. Door de pulsen ontstaan microbelletjes die zich verspreiden in het hoornvlies. Door de microbelletjes komen de bovenste twee lagen van het hoornvlies los, wat een flapje vormt.

 • Eyescan_ooglaseren_Omklappen-van-het-flapje.jpg

  Stap 3

  Bereikbaar maken

  De losgemaakte bovenste laagjes van het hoornvlies worden omgeklapt.

 • Eyescan_ooglaseren_ooglaserbehandeling.jpg

  Stap 4

  Laserbehandeling

  De Schwind Amaris 1.050RS laser past de vorm van het hoornvlies exact aan. De laser behandelt de individuele sterkte die op basis van het vooronderzoek is ingesteld. Met koele laserimpulsen wordt een microscopisch kleine hoeveelheid van het weefsel van het stroma verdampt.

 • Eyescan_ooglaseren_Terug-klappen-flapje.jpg

  Stap 5

  Herstel

  Hierna wordt het flapje weer nauwkeurig teruggelegd. Het zuigt zich direct vast aan het hoornvlies zonder dat er hechtingen nodig zijn. Het teruggelegde flapje heeft enige tijd nodig om te herstellen.

Kiezen van een behandeling

Welke keuze voor u geschikt is, hangt in eerste instantie af van het vooronderzoek. Aan de hand van dit onderzoek leggen we u voor welke mogelijkheden u heeft. Met name de dikte van het hoornvlies is bepalend in de keuze van een behandeling. Wij zullen u hier gedegen in adviseren.

Wij zijn altijd bereikbaar. Uw vraag persoonlijk beantwoord?