Bel ons op 088 1111 900
088 1111 900
Afspraak maken
Behandelmethodes
8707203.Banner1920x230_OOG.jpg

LASIK IntraLase SmartPulse

De LASIK IntraLase methode is de meest toegepaste methode om in de derde laag van het hoornvlies te komen. Met de IntraLase laser wordt eerst een flapje in het oog gemaakt. Vervolgens wordt het flapje opzij gelegd en wordt de gewenste sterktecorrectie aangebracht met de Schwind Amaris 1.050RS Excimerlaser. Vervolgens wordt het flapje weer teruggeplaatst en geneest het oog vanzelf.

 • Eyescan_ooglaseren-Verdoven.jpg

  Stap 1

  Verdoving

  Het oog wordt vooraf verdoofd met oogdruppels.

 • Eyescan_ooglaseren_Flapje-maken-met-laser.jpg

  Stap 2

  Voorbereiding

  De computergestuurde IntraLase laser geeft een aantal razendsnelle pulsen die terecht komen in de derde laag van het hoornvlies. Door de pulsen ontstaan microbelletjes die zich verspreiden in het hoornvlies. Door de microbelletjes komen de bovenste twee lagen van het hoornvlies los, wat een flapje vormt.

 • Eyescan_ooglaseren_Omklappen-van-het-flapje.jpg

  Stap 3

  Bereikbaar maken

  De losgemaakte bovenste laagjes van het hoornvlies worden omgeklapt.

 • Eyescan_ooglaseren_ooglaserbehandeling.jpg

  Stap 4

  Laserbehandeling

  De Schwind Amaris 1.050RS laser past de vorm van het hoornvlies exact aan. De laser behandelt de individuele sterkte die op basis van het vooronderzoek is ingesteld. Met koele laserimpulsen wordt een microscopisch kleine hoeveelheid van het weefsel van het stroma verdampt.

 • Eyescan_ooglaseren_Terug-klappen-flapje.jpg

  Stap 5

  Herstel

  Hierna wordt het flapje weer nauwkeurig teruggelegd. Het zuigt zich direct vast aan het hoornvlies zonder dat er hechtingen nodig zijn. Het teruggelegde flapje heeft enige tijd nodig om te herstellen.

Kunt u zelf uw behandelmethode kiezen?

 
De keuze van de ooglasermethode hangt af van de sterkte van de ogen, cilinderwaarden, sferische waarden en de dikte van het hoornvlies. De dikte van het hoornvlies is hierbij heel bepalend in de keuze welk type behandeling wel of niet geschikt is voor uw ogen. De refractiechirurg en de optometrist geven aan óf en uit welke behandelmethodes u kunt kiezen. Benieuwd welke ooglaserbehandeling bij u past? Maak een afspraak voor een vooronderzoek.
Wij zijn altijd bereikbaar Uw vraag persoonlijk beantwoord?