ICL behandeling – december 2018

De ervaring van Sebastiaan

Sebastiaan Stokman is sinds een tijdje werkzaam als optometrist bij Eyescan. Hiervoor werkte hij als optometrist in een optiekzaak. In de optiekzaak voerde hij regelmatig vooronderzoeken en controles uit voor Eyescan cliënten. Op die manier kwam Sebastiaan in aanraking met de oogkliniek en onze mooie behandelmethodes.

”Hierdoor had ik al wat ervaringsdeskundigen (cliënten) in de stoel gehad en kende ik het bedrijf Eyescan ook goed. Dit is dan ook de reden dat ik voor Eyescan heb gekozen.”

Lees hieronder zijn verhaal en wellicht zit jij binnenkort wel bij Sebastiaan in de stoel!

Hoe het allemaal begon

”Toen ik een half jaar oud was droeg ik al een bril. Later ben ik op de middelbare school met contactlenzen begonnen. Maar, door mijn droge ogen kon ik mijn lenzen niet langer dan twee uur verdragen. Daarnaast hadden mijn ogen een sterkte van +5, wat zorgde voor vrij dikke en zware brillenglazen. Met het idee dat ik in de toekomst hier ook nog een leesbril bij moest hebben, voorzag ik brillenglazen die nog ingewikkelder zouden gaan worden. Dit wilde ik voorkomen en daarom heb ik mijn ogen laten behandelen.

Na het vooronderzoek bleek ik geschikt voor voorzetlenzen. De ICL’s heb ik laten plaatsen. Met mijn sterkte is een laserbehandeling eigenlijk geen optie. Ik had zelfs al heel veel geluk dat de ICL een mogelijkheid was. Vaak zijn ogen met een plussterkte hier niet voor geschikt doordat de ogen te klein zijn van binnen. Maar bij mij kon het gelukkig wel.

Er was geen moment dat ik heb getwijfeld om de behandeling door te zetten. Als optometrist voerde ik al vooronderzoeken en controles uit voor Eyescan in een optiekzaak waar ik werkte. Hierdoor had ik al wat ervaringsdeskundigen in de stoel gehad en kende ik het bedrijf Eyescan ook goed. Dit is dan ook de reden dat ik voor Eyescan heb gekozen. Ook heb ik destijds mijn appartement met een leuke winst kunnen verkopen, dat was voor mij hét moment om het te kunnen doen. Anders had ik waarschijnlijk nog wel flink moeten sparen voor het gelukt zou zijn. Een kleine korting door onze samenwerking hielp natuurlijk ook een beetje.”

”Als je je hele leven afhankelijk bent geweest van een bril is het heerlijk als dat weg valt.”

Van +5 naar 0

”In december 2018 ben ik behandeld. Vooraf was ik totaal niet angstig. Sowieso ben ik niet iemand die zich snel ergens druk om maakt. Natuurlijk heb je op het moment dat je de operatiekamer oploopt wel wat gezonde spanning, maar dat is niet meer dan normaal. Het blijft immers een operatie.

Het resultaat is geweldig. Ik zie nu net zo scherp als voor de operatie met mijn bril. Eigenlijk heb ik continu profijt van de behandeling. Geen beslagen of vieze bril meer of regendruppels op de glazen. Je kan een normale zonnebril kopen in plaats van een op sterkte. Ik droeg tijdens het basketballen altijd nog de contactlenzen, want met een bril is dat niet te doen. Nu hoeft dat ook niet meer. De vrijheid is het prettigst. Je staat op en ziet direct alles. Je hoeft geen rekening meer te houden met een correctiemiddel en dat is heel fijn. Als je je hele leven afhankelijk bent geweest van een bril is het heerlijk als dat weg valt. Als het nodig zou zijn zou ik de behandeling zeker nog een keer ondergaan. Dat gevoel is alleen maar versterkt nu ik bij Eyescan ben gaan werken. Hierdoor zie ik nog meer mensen voorbijkomen die de behandelingen ondergaan. Als je het aan mij vraagt is de ICL een van onze mooiste manieren van refractiechirurgie en een absolute aanrader.”