“Straks kan ik m’n pa weer zien zitten op de tribune. Dat is wel fijne support.”

– Judoka Noël van ’t End

Het verhaal van drs. P. Edelbroek, de behandelend arts van Noël

Drs. Petra Edelbroek studeerde in 2001 af als oogarts in Maastricht en is al bijna 20 jaar werkzaam in het vak. Ze is de behandelend arts van Noël van ’t End. Wij stelden haar een aantal vragen over de ingreep en haar werkzaamheden.

“Noël judoot natuurlijk op hoog niveau en eigenlijk wil je bij vechtsporters geen diepe behandeling met een laser doen. Bij een diepe behandeling wordt er namelijk met een laser een flapje in het hoornvlies gemaakt. In theorie gebeurt daar niets mee, maar als je fanatiek beoefenaar bent van een contactsport bestaat er een mogelijkheid dat het verzwakte weefsel verschuift. De voorkeur gaat daarom bij beoefenaars van vechtsporten vaak uit naar een van de oppervlaktebehandelingen. Bij Noël hebben we gekozen voor de Lasek-methode, waarbij de eerste twee lagen van het hoornvlies worden afgeschaafd. Alle behandelingen zijn overigens even goed, even effectief en even efficiënt, maar deze ingreep is voor hem het geschiktst. Onlangs kreeg hij bijvoorbeeld op het wereldkampioenschap in Japan iets in zijn oog. Met deze behandeling is het herstel iets langer, maar is achteraf geen risico op verschuiving. De eerste paar dagen zijn de ogen pijnlijk, hiervan is het herstel zo’n dag of vier. Na een week zal hij weer redelijk goed zicht hebben en als het meezit, ziet hij over twee weken 70-80% zonder zijn bril. Uiteraard is het doel van de behandeling om Noël 100% brilonafhankelijk te maken, zodat hij zijn sport goed kan uitoefenen en niet meer het gevoel heeft hulpmiddelen nodig te hebben om beter te zien. Ik verwacht dat de laser zijn werk goed doet en dat een herbehandeling niet nodig is.”

Lees hier het verhaal van Noël

Refractiechirurgie

Het aandachtsgebied refractiechirurgie omschrijft Petra als kleine tak van sport. Binnen de oogheelkunde is ze een breed oogarts. Zo opereert ze wekelijks en houdt ze zich veelal bezig met het behandelen van oogaandoeningen, zoals glaucoom en diabetes. In 2020 is ze bij Eyescan gestart met refractiechirurgie. Ondanks haar ervaring leert ze nog iedere dag bij. “Ik ben echt dolenthousiast over deze plek. In mijn oude werkomgeving zag ik alleen mijn eigen patiënten. Hier is een goede flow van patiëntgroepen, waardoor ik vaker nieuwe technieken kan toepassen en de gewenste behandeling ook daadwerkelijk kan inzetten. Het is hier echt klantvriendelijk en goed ingericht.

Dankzij de nieuwste apparaten en ondersteuning van zwaar deskundige optometristen is het plezierig werken. Binnen het vak in dit onderdeel zijn veel ontwikkelingen. Het voordeel van werken in een groot expertisecentrum, zoals Eyescan, is de continue investering in technologie, waardoor hier de mooiste lasers staan met de nieuwste technieken. De apparaten worden sneller, beter en gemakkelijker in gebruik. Ik behaal hier resultaten die ik elders niet kon halen, dus wat dat betreft ben ik echt onder de indruk.”

18-50 jaar | De bekendste

Ooglaseren

Ooglaseren is een techniek waarbij met behulp van een laserstraal de kromming van jouw hoornvlies wordt gecorrigeerd, precies zo dat het beeld weer scherp op je netvlies valt.

Doordat Eyescan een breed aanbod van uitsluitend de allerbeste ooglaserbehandelingen aanbiedt, kunnen wij altijd de methode toepassen die het beste past bij jouw ogen en wensen past.

Ooglaseren