Bel ons op 088 1111 900
088 1111 900
Afspraak maken
Lees hier alles over het Coronavirus
Laatste nieuws
8707203.Banner1920x230_OOG.jpg

De laserbehandeling van Sebastiaan Verschuren

22 mei 2017
Sebastiaan_Verschuren_ooglaserbehandeling_Eyescan_Utrecht.jpg

Ein-de-lijk. Vandaag is de intake. Mijn vriendin is mee als support, maar vooral als een soort blindengeleidehond voor straks, als de druppels mijn zicht vertroebelen en autorijden niet meer verantwoord is. Maar nu eerst een oogmeting. Of ik de onderste regel kan lezen?

‘H K N S T’, hoor ik mijzelf zeggen. Wordt dit scherper of minder scherp? Conclusie na verschillende metingen: het ziet er gezond uit. Yes, de laserbehandeling kan doorgaan!

De wedstrijd

Mijn wekker gaat. Ik zet mijn bril op. De laatste keer ever. Vandaag is de laserbehandeling. Een opgewekt ‘goedemorgen’ klinkt als ik de kliniek van Eyescan binnenloop. Of ik er klaar voor ben? Ja hoor! Dit wil ik al zo lang. Geen droge ogen meer in het zwembad. Er volgen vragen. Daarna loop ik mee met de ok-assistente. Of ik weet wat me te wachten staat: eerst de verdoving, dan de hoornvliesflap, het omklappen, de laser en tot slot het dichtklappen van de flap. En nee, ik ben nog steeds niet nerveus. Ik slik paracetamol en diclofenac en hoor de don’ts van na de behandeling. Vermijd zonlicht, een week niet zwemmen (!), geen saunabezoek, liever niet autorijden. Voor de nachten is er een toffe robotbril.

De versnelling

Het is tijd voor de ok-voorbereiding. Mijn ogen worden ontsmet. De huid rond mijn ogen kleurt okergeel-oranje. Grappig dit. Ik lijk wel een geschminkte leeuw. Dan gaat het echt beginnen. Mijn ogen voelen raar. De verdoving maakt het geknipper gevoelloos. Het flapje wordt gemaakt. De druk op mijn oog neemt toe, maar ik voel geen pijn. Langzaamaan neemt de druk weer af. Het zicht is wazig. Nu de linkerkant. Secondewerk. Ik focus, zoals gevraagd, op een groen knipperend lampje. De laser wordt gestart, het moment suprême. 13 seconden in het ene oog, 22 seconden in het andere. ‘Blijf zo kijken, heel goed,’ zegt de ok-assistent. Of het goed met me gaat? Ja, prima, maar die lúcht, waar komt die vandaan? Een geur als verbrande haren. Zo ranzig dit. Het blijkt de keratine die ik ruik. Eigenlijk vind ik dat het ergste van de behandeling.

De finish

‘Perfect,’ is de conclusie van mijn laserheld. Missie geslaagd. Bizar dit. Op de weg terug is het zicht nog mistig. ’s Avonds is het al beter en de volgende ochtend kan ik echt goed zien. Ik heb geen minuut pijn. Ik ben super tevreden. Twee dagen na de behandeling stap ik alweer in de auto. Een week later lig ik in het zwembad. Waar ik hoor.

Wij zijn altijd bereikbaar. Uw vraag persoonlijk beantwoord?